Followers

Maklum Balas Berkenaan Sijil Pengesahan Halal Kedai Kek Italy

Monday, September 10, 2012
Assalamualaikum dan Hello Uols!

Hah! Berabad sungguh blog ni terbiar. *bersihkan sarang-sarang yang ada*

Lama tak tulis entry. Tapi kali ni i nak tulis sesuatu yang serius sebab mendapat maklum balas berkaitan entry
Penarikan Sijil Pengesahan Halal Semua Cawangan ITALY Bakery dan D'Fresh Food Industries . Klik untuk baca kisah tersebut.

I baru perasan yang ada orang beri komen berkaitan entry tersebut. I tulis yang Italy Bakery tu ditarik balik Sijil Halalnya. So mungkin orang yang komen tu owner bakery. Now dah jadi tugas i, untuk copy paste la apa yang dikomen untuk pengetahuan umum. Berikut adalah apa yang orang tu komen

"Our Italy Bakery products are 100% halal, our halal certificate was taken away because one of our workers brought non-halal food to the factory, not because our food was tested to be non-halal. We tried to reapply for the halal certificate, but JAIM didn't seem willing to give us the certificate, and they delayed us for a very long time. By the way, we have Asia Halal certificate, but JAIM say that it can't be used."

 I tak tau la perkara ni betul ke tak. Tapi i suka beli kek kat kedai diorang. Kek diorang sedap! Ada kek icecream lagi. Mungkin dia boleh sampai ke blog i sebab search google. Blog i senang juga untuk dijumpai di google tu. Almaklumlah. Orang fofular. *perasan sekejap*.

So pape pun, sila rujuk pada JAIM berkaitan kes ni ye.

Sekian.

4 maklumbalas:

  1. Yana Bahari said...:

    The owner mention that one off her staff bring non halal food to their premises.Kalau nan halal food tu dh terkena perkakasan buat kek,boleh jadi halal ke kalau tak disamak. Sya memang penggemar kek Italy Bakery. Saya suka sgt kek dia. Even each of my family members birthday,saya beli kt sana. Tapi bila dh jadi mcm ni,saya kena jaga juga selera saya :)

  1. Yana Bahari said...:

    The owner mention that one off her staff bring non halal food to their premises.Kalau nan halal food tu dh terkena perkakasan buat kek,boleh jadi halal ke kalau tak disamak. Sya memang penggemar kek Italy Bakery. Saya suka sgt kek dia. Even each of my family members birthday,saya beli kt sana. Tapi bila dh jadi mcm ni,saya kena jaga juga selera saya :)

  1. Yana Bahari said...:

    The owner mention that one off her staff bring non halal food to their premises.Kalau nan halal food tu dh terkena perkakasan buat kek,boleh jadi halal ke kalau tak disamak. Sya memang penggemar kek Italy Bakery. Saya suka sgt kek dia. Even each of my family members birthday,saya beli kt sana. Tapi bila dh jadi mcm ni,saya kena jaga juga selera saya :)

  1. Yana Bahari said...:

    The owner mention that one off her staff bring non halal food to their premises.Kalau nan halal food tu dh terkena perkakasan buat kek,boleh jadi halal ke kalau tak disamak. Sya memang penggemar kek Italy Bakery. Saya suka sgt kek dia. Even each of my family members birthday,saya beli kt sana. Tapi bila dh jadi mcm ni,saya kena jaga juga selera saya :)