Followers

Pelik tau!

Monday, August 15, 2011
Kenapa orang susah sangat nak pakai safety belt bila naik kereta? Tapi bila naik kapal terbang tu, mudah je nak pakai safety belt tu. Why? Pelik tau!

Kan hari tu i ada update kat SINI mana i pergi selama dua minggu kan. So sepanjang tu i naik kapal terbang. I perhatikan orang. Bila duduk je kat seat, terus pakai safety belt tu. Tanpa kena suruh oleh pramugari/pramugara pun. Automatik je diorang pakai. Betulkan apa yang i cakap. Uols perasan tak?

Tapi bila naik kereta, bukan main payah lagi nak pakai safety belt. I jenis kalau naik kereta mesti terus pakai safety belt. If tak pakai, i gelisah je duduk. Lagi-lagi kalau i kena drive. Lagi tak boleh nak drive. Kena pakai safety belt dulu baru okay. Tapi ramai je tanak pakai. Padahal naik kereta tu lagi senang terdedah dengan accident berbanding naik kapal terbang tu. Haish!



0 maklumbalas: