Followers

Mary stayed out all night

Friday, May 20, 2011
Mary stayed out all night/ Marry me, Mary!


I baru je habiskan tengok cerita ni 3 hari yang lalu. Cerita ni agak lama juga untuk i habiskan. I tak tahu kenapa. Cerita ni best, bukan tak best. Tapi i tak berapa bersemangat tengok cerita ni..


Ada sesiapa yang dah tengok? Cerita ni keluar bulan 12 tahun lepas. Kira baru la jugakan? Ceritanya best. Pasal dua lelaki dengan seorang wanita. I suka second hero. Macam biasa la. Cerita You're Beautiful pun i suka second hero.. Hehehhe. Second hero selalu mengalah dalam percintaan. Kesian diorang. Sebab tu i suka diorang.. Hero pertama dalam cerita ni adalah hero yang sama dalam You're Beautiful iaitu Jang Geun SeokSiapa peminat dia, boleh tengok cerita ni k ^__^








Cerita ni bila part kelakar, memang i gelak gila. Part sedih, confirm la i menanges kan. Pelik la kalau i yang hati tisu ni tak nanges bila part sedih. Hahahah. Tapi ada juga ek dalam kehidupan orang Korea yang mana family yang aturkan perkahwinan. Tak kira la anak suka ke tak suka. Diorang kawinkan juga.. Kesian.. 





Synopsis
Wi Mae Ri is the cheerful, pragmatic daughter of a failed businessman who had grown used to being constantly on the move to escape from debtors. She becomes fast friends with the free-spirited indie singer Kang Moo Kyul when she nearly ran him over in a car. Meanwhile, her father Wi Dae Han is saved from his debtors by his old friend, Jung Suk, who had just returned from considerable success in the Japanese entertainment industry. Jung Suk, who had harboured a secret love for Mae Ri’s mother, sets up a deal with Dae Han to have Mae Ri marry his son, Jung In. In her desperate to escape this predicament, Mae Ri begs Moo Kyul to pose as her husband, and finds herself in even more trouble than before when her father proposes a 100-day period in which she has to divide her time equally between Moo Kyul and Jung In, after which she has to decide who to marry.





I suka part ni. Sweet!










Lagu ni sedih. Bila part sedih, i menanges oo dengar lagu ni..Huuu T__T

2 maklumbalas:

  1. YanaMIB said...:

    klu tjk kt kwn ai ni mesti dia nk lyn..kwn opis ai sorg ni mmg gila drama korea..hehe =)

  1. chenta said...:

    cite ni best..suruh la dia layan.. ^__^