Followers

English Day

Thursday, May 26, 2011
Bagi orang yang bekerja di sektor kerajaan, hari Khamis adalah hari batik dan juga hari berbahasa english. Jadinya bila anda berbaju batik tapi berbahasa english, nampak la moden sikit. Hahahahah. Kelas tau!


Tapi ada ke yang apply english day ni? I percaya la takde jabatan yang betul-betul apply melainkan ketua jabatan dia menitik beratkan benda tu. Macam pemakaian baju batik gak. Kalau ketua jabatan jenis tak kisah staff dia pakai baju batik ke tak, mesti ramai staff dia tak apply pemakaian baju batik tu.. Same goes to english day ni rite? Bila kena hadir meeting luar or interview, baru la nak pakai baju batik. Baru la nak berbahasa english. Betulkan i cakap ni?? Kalau tak buat macam tu, interview failed la. 


Tapi tadi masa i pergi cafe. Pakcik kaunter tu cakap bahasa english tau! Caya la pakcik. Orang kerajaan sendiri pun tak guna. Tapi pakcik boleh guna. Memang i salute habiskan pakcik cafe hari ini.. ^__^