Followers

day two : 10 things you love

Friday, May 06, 2011
day two : 10 things you love


1 - Family


I sangat sangat sangat sayangkan keluarga i. I ni kira dikongkong oleh family masa i duduk dengan mereka. Memang rasa annoying. Tapi bila sekarang i dah duduk menyewa sendiri, kena berdikari sendiri untuk semua perkara, i dah dapat kebebasan, i rindu plak cara mak ayah i yang dulu. Rindu sangat.. Adik beradik i pun tak ramai. Jadi i sangat menghargai mereka. Andai suatu hari nanti, i kehilangan semua kawan i disebabkan sesuatu perkara yang buruk, i percaya family i masih ada dengan i dan sayangkan i..Sobs..Sobs..Sobss T__T


2 - Kerja


Kerja i. Ini la punca rezeki i. Kalau takde kerja, taktahu la nak hidup macamana. Pernah orang ugut untuk hancurkan kerjaya i, tapi rezeki tu kan Allah yang beri dan Allah masih terus memberi rezeki pada i. Terima kasih Allah ^__^



3 - Sahabat


I sangat sayangkan sahabat i. Macam yang i cakap dekat entry SAHABAT semalam. Bila kita jauh dari family, sahabat la yang dapat membantu kita. Hargai la..


4 -  Harta


 I tak banyak harta sebab i bukanla kaya raya pun. Tapi i sangat sayang my baby BLM tu. Tanpa dia, susah la hidup i. Huuu...


5 - Melancong


 I suka sangat melancong. Tak kira la pergi mana pun. Tapi sehingga ke hari ini, i lebih suka melancong dengan family i. Ada kawan i pernah tanya, i memang selalu melancong dengan family ke? Tanak ke melancong dengan kawan. Lebih seronok katanya. Tapi for me, biarla i pergi sesuatu tempat yang baru tu dengan family i dulu. For the second time, baru dengan kawan ^__^


6 - Pink


I suka warna pink. Tapi sejujurnya barang i tak banyak pun warna pink. Muahahahah. So sesiapa nak bagi i hadiah ke apa, bagi yang bewarna pink ye?


7 - Kanak-kanak


I suka melayan kanak-kanak. Siapa yang rapat dengan i, mesti tahu macamana i layan kanak-kanak dan selalunya kanak-kanak yang baru kenal dengan i, yang dok layan diorang, at the end, mesti diorang sayang i. Mesti senang senang je dapat kiss kat pipi i. Heheheh. I suka la kanak-kanak ni. Diorang comel sangat. Sebab tu kesayangan i adalah anak buah i yang seorang tu


8 - Wayang


 I suka tengok wayang dari tengok vcd or dvd. I ni penakut. Tak tengok langsung cerita hantu kat TV. Tapi bile cerita hantu kat wayang, i tengok plak. Eh!Pelikkan?Hahaha. I suka tengok cerita kartun 3D. Comel je!


9 - Haiwan


 I suka kucing, ikan, sugar glider, semua yang comel-comel la. Tapi hamster yang kecil i geli. Yang besar boleh lagi. Tapi i sangat geli dengan serangga. Tengok gambar je pun dah boleh geli geleman. Eeeeuuuwww~!


10 - Blog


Entry 10things about me semalam pun akhir sekali tulis pasal blog. Hahahah. I memang suka blog. I memang suka buat challenges days macam yang tengah buat sekali.

0 maklumbalas: