Followers

day six : 10 items you can’t live without

Wednesday, May 11, 2011
day six : 10 items you can’t live without (I cakap berkenaan benda/things ye. Bukan manusia)




1 - Duit. Hidup memang perlukan duit. Takda duit, matey la. Ini kenyataan k!


2 - Handphone. Even handphone i bukan la selalu berbunyi, tapi penting tu. Bila time emergency, itula nyawa kita. Itula alat perhubungan untuk membantu kita..


3 - Laptop + Broadband + Internet. Ini kalau takde dekat i, matey kutu la i time tu. Nowadays, this three things dah jadi macam benda wajib ada pada setiap orang. Adik i yang sekolah tu pun dah ada laptop dan broadband. Ada juga yang gantikan laptop dengan iPad. Mana tempat yang ada wifi free, itula jadi tumpuan. Orang sekarang pakai handphone pun yang boleh wifi. Right?


3 - My BLM. Takde my BLM ni, patah kaki la i. Macamana nak pergi kerja, pergi makan, balik kampung, pergi bergembira..Tak dapat bayangkan la..


4 - Jam. Jam yang i pakai sekarang pemberian dari orang tersayang. Bila tak pakai jam, rasa lain je tangan ni....


5 -  Emas. I pakai rantai, gelang tangan, gelang kaki, cincin emas. Hampir semuanya my mum bagi. Ada la sikit-sikit pakai duit i. Kalau hilang, mau meraung-raung i tujuh hari tujuh malam..


6 - Buku-buku i. Ini termasuk novel i dan buku-buku i dari masa i sekolah sampai sekarang. Buku-buku i sekarang banyak yang adik i guna. Masih elok je lagi buku tu. Jangan dihancurkan sudah la ye. Novel masih ada dekat i. Tak bagi sesiapa pun guna melainkan kawan serumah dan sepejabat. Heheheh


7 - Ubat gastrik. Ini memang sentiasa dengan i ke mana sahaja i berada. Kalau habis stok, memang i susah hati.


8 - Pendrive + external hardisk. Dalam tu semua benda-benda penting pada i. Hilang or rosak dua benda ni, menangis tak berlagu la i...Uwaaa..


9 - Gambar. Tak kira la hardcopy or softcopy, semua i sayang. Gambar itu adalah kenangan. Even time kita snap tu kita rasa biasa-biasa je. Tapi bila dah 10 tahun kemudian, gambar la yang boleh buat kita ingat balik kenangan dulu..


10 - Blog + facebook + twitter + nuffnang. Semua ni penting la untuk i. Setiap hari i mengadap   semua ni. Heheheheh. Kalau tak mengadap ni, macam tak sempurna plak hidup i hari tu.. ^__^





1 maklumbalas: