Followers

Review Blog Laa!

Saturday, April 23, 2011
Ok. I telah mendapat task dari 100penulis untuk review blog editor yang sama group dengan i. So here we go!

Blog pertama ialah blog Ceritera Gadis Merah Jambu



Yeay! Kami mempunyai warna kegemaran yang sama iaiti merah jambu or PINK! ILOIKE!! Huhuhu. Warna pink itu memang sesuai untuk gegirl macam kami ni ^__^

Then dia suka baca novel. Sama macam i juga. Wah! Boleh duduk together-gether dan borak pasal novel. Kan Cik Gadis Merah Jambu?? Tapi dia bukan je suka baca novel, tapi dia pun ada tulis cerpen and novel tau. Cuma i tak berkesempatan lagi nak baca.. T__T Uols yang suka baca novel or cerpen tu, pergi tau blog dia kat tab yang tulis My Cerpen/Novel!

Entry dia macam tersusun sebab dia ada tab yang agak banyak juga. Khas untuk cerpen/novel, love memories dia, story dia, ada tips juga. Wah! Banyak yang boleh usha kat blog dia ni. Tips yang i suka adalah 20 perkara yang menyebabkan lelaki dibenci wanita..woooow! ILOIKE. Meh baca meh. Antara perkara tersebut ialah...I ambil sikit je tau. Takut nanti di cop copyright plak :P

* Meninggikan suara
* Cemburu buta
*Mengongkong.

I memang setuju la dengan tips tu semua. Cik Gadis ada terangkan dengan lebih details kat blog dia. G tau!

Bila i usha-usha blog dia, baru i tahu dia study kat UTEM. Laaa..dekat je dengan i rupanya. Boleh la ajak dia dating-dating nanti. Lelaki tak leh dating dengan dia sebab dia dah berpunya... ^__^

Blog kedua adalah blog APA KATA HATI



Pemilik dia guna nickname nabilah_2908. Uols biasa tak tengok nickname ni?Follower dia dah sampai riban uols!! Dia sangat rajin blogwalking dan komen blog tau sebab dia dulu rajin komen blog i. Huhhuhu. I je jarang komen blog dia sebab i kan sibuk. Biasa la. I kan golongan bekerja yang super duper bz. Hahaha. Lempang i lelaju sekarang! Tapi manja-manja. Boleh? :P

Dia pun rajin review blog orang tau. Maybe ada antara readers yang pernah dia review blog uols kan. Nak tengok senarai blog yang dia review? Sila klik kat BLOG REVIEW kat blog dia.

Cik Nabilah ni sama dengan Cik Gadis Merah Jambu. Diorang suka menulis. Cik Nabilah ni pun ada buat blog lain untuk paparkan hasil penulisan dia. Meh jenguk kat LOVE SEGMENT. I nanti nak usha situ gak la sebab banyak juga cerpen dia. Uwaaa..banyaknya i nak baca! chaiyok chenta!chaiyok! ^__^

Kebanyakkan entry dia, mesti ada gambar. Gambar ni sebenarnya dapat menarik orang untuk baca entry kita tau. Macam kita jugakan. Bila buku tu ada macam gambar-gambar yang menarik or ada gadis/jejaka cun/hensem, mesti kita rasa tertarik nak tengokkan? Macam gak dengan entry. Itula si cik nabilah ni apply teknik tu untuk entry dia. Gud job la cik nabilah!

Ok la.. I tak reti sangat review blog orang. Ok la ye kat atas tu. :P

Uols jangan lupa g blog diorang tau!JANGAN LUPA!Muahaahahaha..Jahat i ni nak tulis HURUF BESAR plak...

0 maklumbalas: