Followers

Day 20-Your nicknames & why you have them.

Wednesday, April 20, 2011
Day 20-Your nicknames & why you have them.




Nickname? Hahah. I ada banyak nickname


* Embong


Masa i kecik-kecik, sedara mara i, mak cik pakcik i, atuk nenek i, panggil i embong. Lebih-lebih lagi family sebelah ayah i. Tapi mak ayah i tak panggil i embong tau. Ni sedara mara je panggil. Puncanya i suka makan ikan kembong masa kecik so orang panggil i embong. Sekarang ni cuma nenek dan paksu i belah ayah i je panggil i embong. Yang lain dah panggil nama yang lain seiring dengan tumbesaran i. Hahahahahah


* Bb Syasya


Ini memang nama rasmi i dulu untuk alam maya. Tak kira la myspace ke, friendster ke, facebook ke, blog ke.. Memang guna nama bb syasya. Nama bb tu ex bf i yang bagi. Syasya plak kawan-kawan yang bagi. Nama panggilan i masa study dip dulu ialah SYA. So bila dipanggil berulang kali, jadi Syasya. Sekarang nama bb tu masih digunakan oleh segelintir kawan i kat facebook. Nama syasya pun sama. Mungkin yang pernah baca blog i dulu tahu nickname i bb syasya tu.. ^__^


* Chenta


Ok. Ini nama baru kat blog. Puncanya bila i buat blog baru ni, i tak tahu nak letak nama apa dan i taknak orang tau siapa owner blog ni. Tapi sekarang ramai dah tau siapa owner blog ni. Heheheheh. Bila orang komen i or i komen kat blog orang, nama chenta ni la appear. Tapi i bukan chinta chaduri yang glamor tu tau. Muaahaahaaa


* S****


Ok. Nama tu tak boleh nak letak penuh. Hahaha. Itu adalah nickname yang digunakan masa i kerja. I bukan nak sangat guna, tapi dah orang panggil i nama tu. Nak buat macamana kan?




Sekian! ^__^



2 maklumbalas:

  1. zaralyn said...:

    Banyak nya nick nameeeeeeee!!! Nasib senang nak ingat semua nya. :D

  1. chenta said...:

    gila kuasa kekdahnya...ahhah