Followers

Novel Abang Khai Tomboi

Thursday, March 31, 2011
Ok. Siapa dah baca novel ni??Angkat keyboard!Hahaha

Kalau tak silap i, bulan Jun tahun lepas i dah baca suku cerita ni dekat blog penulis tu sendiri. Bukan penulisan2u.my k. I baca direct dari blog penulis tu. Tapi sekarang blog tu dah private pun. Bila dah baca suku, tetiba penulis tak publish lagi cerita sebab dia kata nak terbitkan novel. Tunggu punya tunggu sampai i terlupa. Hahaha.

Tapi i telah beli novel ni Jumaat lepas dan dah habiskan baca pada Ahad lepas. Tapi baru sekarang nak update. Sibuk la katakan. T__T

Meh baca sinopsis yang i cilok dari SINI..hahaha


"Tak tau aku pelakon. Wei, dari mana kau qoute ayat tu hah? Dari Kamus Dewan Bahasa edisi ke lima ke? Aku tiap2 hari masuk tv. Macam mana kau boleh tak tahu aku ni pelakon?"

Hanya dgn pertemuan tanpa sengaja, membawa Rizal dan Khai ke pertemuan seterusnya, seterusnya dan seterusnya. Juga tanpa sengaja telah memutikkan satu perasaan yg aneh dalam diri mereka. Khai lebih senang untuk memendam perasaannya. Manakala Rizal risau dgn perasaan yg wujud dalam dirinya-risau akan tercetus perasaan songsang. 

Dengan menepis perasaan yg kian bercambah, pelbagai dugaan datang menimpa. Dato' Rashid yg tidak sudah2 dgn dendamnya. Rizal yg ingin menuntut hak. Geng 23X yg mula membuat onar. Khai juga ingin mencari kepastian diri. 

Bagaimana kesudahannya? Mampukah hati Dato' Razali dilembutkan? Berjayakah Rizal merebut hak yg dipertahankan? Tertumpaskah Geng 23X? Adakah segala yg berlaku dalam hidup mereka semua, mampu memperkuatkan rasa kasih yg sudah tersemai?

4 maklumbalas:

  1. erin zuraini said...:

    i bace seprh bab jew kt p2u...jenoh nk tnggu novel nie kuar...kt mn u bl novel nie??

  1. sizuka[Izzati] said...:

    whoahhhh.review macam menarik :D

  1. chenta said...:

    erin : hehehe..dah lama kan novel ni ada kat penulisan2 u tu?

    i beli kat kedai buku popular

  1. chenta said...:

    sizuka: memang menarik pun..sila beli tau! ^_^