Followers

Hikayat Merong Mahawangsa & Rango!

Monday, March 14, 2011
Semalam macam orang gila sikit.Hahaha.

Sampai MBO Melaka Mall dah pukul 1230. Carik tiket, Merong Mahawangsa Kul1230. Means cite tu dah running. Bila juga tiket sebab nak sangat tengok. Pastu tanya plak kat orang kaunter tu, kul berapa cerita tu habis. Orang tu kata kul215. So i terus beli cite Rango untuk kul2 plak. Hahaha. Memang nak tengok kedua-dua cerita tu. So terpaksa la berkejaran dengan masa.. Teehee.. ^_^

So dah beli tiket semua, terus carik bilik dan seat. Cerita Merong dah start sikit. I memang blur pasal sejarah merong mahawangsa ni. Tak pernah tahu pun selami ni. Nampak nau tak minat sejarah!T_T

Nasib baik ada partner menonton wayang. Dia tahu la sikit-sikit pasal hikayat merong mahawangsa ni. Dia la tolong terangkan sikit-sikit. Terima kasih sayang!Muahx! ^_^




Cerita best. Tapi ada part i tutup mata sebab i tak suka sangat cerita lawan-lawan ni. Dulu tengok Ong Bak pun i tutup mata lebih. ahahah. Ni tutup mata sikit je. Part Laksamana tu kene bunuh dengan Taji.

Disebabkan ni kisah hikayat, so memang ada la dialog-dialog klasik yang digunakan. I suka even i tak paham sangat. I kan innocent. hahahaah.

Nak tahu lebih, pergi tengok sendiri k.




Lepas tu tengok Rango, memang banyak ketawa. Hehehe. Cerita ni memang kelakar. Sebab nak tengok cerita ni adalah disebabkan tengok iklan cerita ni dah lama terpampang kat MBO tu. Hahah. Paham tak ayat i? Pahamkan sendiri la ye.

Cerita Rango tu pasal si cicak ni dia macam bodoh-bodoh tau, tapi dia selalu bernasib baik sehingga la dia jadi sherif. Masa jadi sherif, dia kena handle masalah air. Cerita ni kat padang pasir kan, so dia kena handle masalah air. Dia macam bodoh-bodohkan, tapi ada part yang dia bijak gak. Tapi sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jua. Sepandai-pandai cicak ni menipu, akhirnya kantoi jua..Hahah. Bila dah kantoi ni, Datuk Bandar pun buang la dia. Orang pekan pun dah tak percaya dia lagi. So dia bawak la diri. Masa dia bawa diri tu, dia dapat tahu kenapa pekan tu ada masalah air...Lepas tu..tengok la sendiri.. Heheeh ^_^



Trailer dari SINI

2 maklumbalas:

  1. Queen said...:

    owh..rango dah kuar eh...ala...banyak la pulak movie dah melepas nieyh..hehhehe

  1. chenta said...:

    dah sis...sya pun dah banyak movie terlepas ni..hehehe