Followers

Lawak Semalam!

Tuesday, February 08, 2011
Masa kejadian : Petang semalam. Hampir waktu untuk balik dari kerja

Lokasi kejadian : Tentula kat pejabatkan.Heheheh

Orang yang terlibat : Technican, engineer and me

Waktu petang selalunya lebih santai kat pejabat. Tak stress sangat macam waktu pagi or tengahari. So ada la seorang engineer ni datang kat tempat i. Dia minta tolong dengan i. So bila task dia dah settle. Dia borak-borak jap dengan i and technican yang merangkap anak buah i. Pastu sambil borak-borak, i sirap pokok kaktus yang ada atas meja i ni. Tetiba engineer tu cakap..

Engineer : S****, lepas ni awak bela plak hamster 3 ekor. Letak dekat dengan pokok kaktus tu.

I : Hah? Ada plak nak bela dalam pejabat. Mana boleh.

Engineer : Ala..bela je la.. Nanti boleh tengok dia lari-lari kat roller coaster tu.

I : Hah???Roller Coaster?? (I terus gelak gila-gila). Hahahahahha

Technican i pun gelak gila-gila. 

Kenapa dia cakap roller coaster?Ade ke main hamster yang macam roller coaster? Pastu muka dia boleh buat slumber je plak tu. Pastu dia cakap dengan technican i.

Engineer : Yang bulat kat melaka dulu tu ape? Eyes On Malaysia ek? Hah! Kan mainan tu macam tu.

Techican : La..macam roller coaster ke? Nasib baik sebut yang kat melaka. Bukan yang kat tasik titiwangsa. Hahahahah

Kitaorang memang gelak sakan la petang tu.Kenapa la dia boleh kata benda tu roller coaster.

Sebenarnya itu hamster wheel..





Hamster wheels are exercise toys used by hamsters and otherrodents. Most of these toys are composed of a runged wheel held on a stand by a pair of stub axles. Hamster wheels allow rodents to run even when their space is confined. [...] Like other rodents, hamsters are highly motivated to run in wheels; it is not uncommon to record distances of 9 km (6 miles) ran in one night. Other 24-h records include 43 km (26 miles) for rats, 31 km (18.5 miles) for wild mice, 19 km (11.5 miles) for lemmings, 16 km (9.5 miles) for laboratory mice, and 8 km (5 miles) for gerbils.[5] Hypotheses to explain such high levels of running in wheels include a need for activity, substitute for exploration, and stereotypic behaviour, but various experimental results strongly suggest that wheel running, like play or the runner's high, is rewarding in and of itself and highly valued by the animals.


Cerita kat member i. Member kata kalau mainan yang laluan tu boleh la gak panggil roller coaster. Itu pun kalau letak hamster dalam bekas, then lalukan pada laluan tu. Boleh la jadi roller coaster..Hehehe

Bayangkan laluan tu jadi roller coaster.Menarik! ^_^

3 maklumbalas:

  1. senang citer....panggil jer roda berputar...kekekkeke

  1. chenta said...:

    dah macam roda impian plak..

    saya putar abang halim!

  1. TeD said...:

    hehehe... kalau roller coaster, tak bulat camtu... hehe... takpe, cute gak panggil roller coaster... :p