Followers

Kenapa kita perlu senyum?? ^_^

Sunday, February 06, 2011
Hari tu ada member i kat FB letak status dia macam ni

give me a very good reason to smile again, dear february.

Maaf ye kawan. Pinjam status kamu sebentar. Taknak tulis nama kamu sebab nanti ada yang tahu. Kamu pun mesti taknak kan?Hehehe. Pinjam jap tau ^_6

Bila dia letak status dia macam tu, i balas macam ni...


Kalau saya senyum 
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit


Sedikit part dari lagu Senyum.. Mesti ramai dah tahu lagu ni kan? I pun dah pernah letak liriknya dalam blog i ni. Then i naik kereta, i terdengar lagu Justin Bieber tajuk You Smile tu. Meh i letak liriknya..


Oh 

Yeah 
Mmmm 



I'd wait on you forever and a day 
Hand and foot 
Your world is my world 
Yeah 
Ain't no way you're ever gon' get 
Any less than you should 
Cause baby 
You smile I smile (oh) 
Cause whenever 
You smile I smile 
Hey hey hey 



Your lips, my biggest weakness 
Shouldn't have let you know 
I'm always gonna do what they say (hey) 
If you need me 
I'll come running 
From a thousand miles away 
When you smile I smile (oh whoa) 
You smile I smile 
Hey 



Baby take my open heart and all it offers 
Cause this is as unconditional as it'll ever get 
You ain't seen nothing yet 
I won't ever hesitate to give you more 
Cause baby (hey) 
You smile I smile (whoa) 



You smile I smile 

Hey hey hey 
You smile I smile 
I smile I smile I smile 
You smile I smile 
Make me smile baby 



Baby you won't ever work for nothing 
You are my ins and my means now 
With you there's no in between 
I'm all in 
Cause my cards are on the table 
And I'm willing and I'm able 
But I fold to your wish 
Cause it's my command 
Hey hey hey 



You smile I smile (whoa) 
You smile I smile 
Hey hey hey 
You smile I smile 
I smile I smile I smile 
You smile I smile 
Oh 
You smile I smile 
You smile I smile


Tahu tak kenapa kita perlu terus senyum? Even kita dalam gundah gulana, kecewa, sedih, kita tetap kena senyum. Kenapa??

Hari tu masa i nak balik Johor, i singgah Mydin MiTC jap sebab i nak kena beli barang yang my mum pesan. I takde masa nak beli awal, tambahan plak minggu lepaskan asyik hujan je, so i malas nak keluar. Then masa nak balik Johor tu, nak taknak i kena beli jugakan? Lepas je parking kereta, i terus rushing nak masuk mydin. Dah la ujan gerimis time tu. I plak macam terkejar-kejar sikit. So muka memang hampeh la. Tak senyum langsung. Yela.. Orang tengah nak cepatkan. Then masa nak menyeberang simpang kat parking kereta tu, ada la sebuah kereta ni lalu. Ada seorang lelaki muda yang drive. Sebelah tu ada perempuan yang agak berusia. Mungkin mum dia kot. I tunggu kereta tu lalu, so sempat la tengok orang dalam kereta tu. Tetiba lelaki yang drive tu senyum dekat i. Manis sangat senyumannya! Automatik i yang muka macam hampeh ni, senyum kat dia balik. Itula kuasa senyuman.

Walaupun kita tengah sedih ke hapa kan, senyum la sebab mungkin senyuman kita tu akan buat orang lain happy walaupun sekejap. Orang yang tengah serabut macam i kat atas tu, pun boleh lupa jap masalah bila tengok orang berikan senyuman pada i.Tambahan senyuman dari lelaki handsome plakkan. Heheheh. Gatai ye kau, chenta!Hehehe :P

So semua orang mesti senyum tau!





2 maklumbalas:

  1. SHAH DODOL said...:

    i think i mcm tertgk jgk iklan cite ni kat 8tv dulu kot
    ntah laa
    tp yg pasti pompuan tu mnyamar jadi laki ehh

  1. chenta said...:

    u salah tempat untuk komen..tapi belasah je la!hahaha..

    yup2..cite ni pnh kuar kat 8tv dulu...