Followers

Tukar Cbox kepada Shoutbox?

Saturday, January 22, 2011
Sekarang kan tengah hangat isu Blog Walking (BW) palsu. Yang pakai Cbox dekat blog memang kebanyakkannya kene BW palsu tu la kan. Termasuk i. So kebanyakkan yang guna Cbox telah bertukar kepada Shoutbox. Ada juga yang buang terus cbox or shoutbox tu! Kejam. Hehheeh. Ada gak yang buat altenatif lain seperti blog 100penulis. Blog klik kat nama 100penulis tu untuk tengok cara lain menggantikan cbox or shoutbox..

Tapi walau apa pun, i tetap tak buang or delete cbox i. Hehehhe

Sebenarnya sebelum ni pun i ada perasan dengan BW palsu ni. I macam pelik bile cbox i ramai je orang lawat setiap hari. Tapi tengok kat nuffnang, tak la sama pun banyak macam tu. Pelik sangat tau. So i mula la usha-usha cbox i. Bila i letak cursor kat nama-nama tu, i tengok link kat bawah tu nampak pelik je. Selalunya bila letak cursor, akan keluar URL blog. Ini kuar entah pape entah. So i malas la nak tekan. Takut virus ke apa kan. Sampai la satu hari, i terklik satu nama tu yang linknya pelik-pelik. Rupanya memang address ke satu blog tu. Blog ni tersenarai dalam senarai BW palsu. So baru la i tahu. Now i still kekalkan cbox tu cuma bila nak klik tu, i tengok dulu link. Link bukan-bukan, kirim salam la!Heheheh ^_^

0 maklumbalas: