Followers

Selingkuh!!

Wednesday, January 19, 2011
Ini kisah benar yang berlaku disekeliling i sekarang..

I ada kenal seorang lelaki yang dah beristeri seorang dan anak tiga orang. Hidup mereka sebelum ni i tengok ok je. Bahagia sebab dia ada dua orang anak lelaki yang dah agak besar dan seorang anak perempuan yang comel. I dah banyak kali juga jumpa isteri dan anak-anak dia. Tahun lepas i ada pergi rumah dia masa open house. Memang i tengok bahagia je..

Tapi sejak dua bulan kebelakangan ni, i dapat tahu lelaki tu tengah hangat bercinta dengan seorang janda.. Memula i tak suspek pape pun. Tengok macam biasa je.  Sebab perempuan tu pun i tak pernah nampak and kenal. Tapi sikap lelaki ni mula berubah sikit demi sikit lepas dia balik kursus panjang. Selalu je gayut dekat telefon. Cakap slow je. Kalau dulu bila isteri telefon, bukan main lagi dia bercakap. Cakap dengan anak dia pun, i boleh dengar. Tapi sekarang tak macam tu. Pastu kerap sangat bergayut. Takkan la bercakap dengan isteri 4, 5 kali sehari? Dulu tak pun macam tu.

Tapi i fikir positif je la. Mungkin gayut dengan kawan-kawan. Mana tahu kan. Namun, makin lama makin ramai plak yang cakap pasal lelaki tu. Ramai sangat orang perasan perubahan dia. Pernah sekali tu dia bergayut depan i, siap cakap i miss u, i love u lagi. Pastu cakap loghat satu negeri tu. Sedangkan isteri dia duk Melaka ni je hah!Mungkin dengan isteri la cakap macam tu, tapi sebelum ni tak pernah pun. I fikir positif lagi masa ni..

Sampai la satu masa. Lelaki ni buka FB dia kat PC i dan tak logout. Kan sini memang i salah la sebab i tengok FB dia. I tak logoutkan untuk dia. I tertarik untuk tengok komen dia. Ternampak la komen dari seorang wanita. Lain macam je tengok. I pergi tengok gambar perempuan tu plak. Banyak plak lelaki tu komen. Semuanya ayat berbunga.. Siap ada tulis sayang-sayang lagi. I tak tengok lama dan terus tutup.

Masa tu rasa bengang sangat. Memang tak salah dia nak kawin lain tapi jujur la dengan isteri. I pasti isteri dia tak tahu pasal ni. I pun tak terfikir nak bagitahu isteri dia sebab tak sampai hati. Isteri dia lembut dan baik sangat.

Kalau la i kat tempat isteri dia, bila i dapat tahu suami ada perempuan lain.. Haish, nanges tak berlagu la i. Silap-silap boleh nanges airmata darah tau! I jenis yang setia pada yang satu, so bila orang yang i sayang, tak jujur dengan i, tak setia.. Fuh~~! Memang saja cari nahas la tu.

Now i cuma berdoa supaya kawan lelaki i tu tak terus hanyut dengan percintaan dia tu. Kalau betul nak kawin lagi, sila la jujur dengan isteri. Kesian isteri tu. Macam-macam isteri dah berkorban. Lagi-lagi bila dia melahirkan anak. I tengok kakak i bersalin je pun i dah sedey. Rasa macam besar betul pengorbanan wanita yang melahirkan anak ni.

P/S : Kalau uols tahu kawan-kawan uols macam ni, apa uols buat?

8 maklumbalas:

  1. deatH_luVer said...:

    sya..
    memang sedeh kan bila ada lelaki camneh dan bila ada perempuan yang melayan suami orang....

    perempuan tu tak terfikir ke dia merampas hak orang...

    dan dia tak fikir ke..andai satu hari nanti rumahtangga lelaki tu roboh..siapa yang akan disalahkan..perempuan jugak kan..

    ntah laaa..
    nak ckp laki salah pon tak boleh.nak ckp pempuan salah pon tak leh..

    tapi rasenyer berat pada perempuan.......

    hope kita tak macam tuu la kan..
    :)

  1. Queen said...:

    pergi cakap dan nasihat elok2 lelaki tu....kalau die marah2....rasanya diamkan je..kalau pompuan tu ada datang opis mengadu dekat u..nasihatkan perempuan tu..dan beritahu kebenaran..kadnag kebenaran tu pahit nak ditelan..

    tapi sekurang2nye takde spekulasi lain..cuma yang benar sahaja..

    tapi tak tau la..kalau nik..nik cakap..dan akibatnya...orang kata mulut nik jahat....tapi nik tak kesah...benda betul..akhirnya orangnampak jua...lepas tu kantoi..... puas la die nak nampakkan die tu naif gile... masa tu nik blah je..nik taknak masuk campur..time nasihat tak nak dengar kan...

  1. ARC™ said...:

    ish 1 cukupla....

    btw, blog ni ade virus.

  1. chenta said...:

    dL : itula..mmg sedey sgt rasa. terasa yg lelaki tu tak harga isteri dia tau.

    i sampai ckp dgn lelaki tu, kalau nak bergayut, jgn bergayut dpn i sebab i rasa geram and nak marah je

  1. chenta said...:

    queen : ada gak nasihat lelaki tu, tapi entah la..orang tengah kemaruk bercinta, bukan nak dengar cakap org

  1. chenta said...:

    ARC : nak buat mcmane..lelaki tu tak puas...

    ade ke virus??jap check

  1. mummiey said...:

    susah bila dah kemaruk bcinta ni...cakap ape pun xkn dengar punye...harap dia sedar sblm tlambat

  1. chenta said...:

    mummiey : itula..harap dia akan sedar sebelum terlambat