Followers

Kawan baik...

Friday, January 21, 2011
Orang kata kawan yang baik adalah kawan yang ada dengan kita time susah dan senang. Tak kira bila-bila masa pun, dia still boleh ada dengan kita. Bila kita sedih, dia sedia bahu buat tempat kita menangis. Ada tu sampai sama-sama menangis. Bila kita happy, dia la yang nampak lebih happy dan bahagia dari kita. Mungkin sebab dia dah tak kuasa nak layan kita sedih kot. Hahaha.

Tapi walau apa pun, tak semua orang ada kawan baik. Macam i sendiri. I susah nak ada kawan baik sebab tak semua kawan available untuk i bila-bila masa. Yela. Masing-masing ada hal masing-masing. So i cuba la memahami. I pun taknak paksa orang.. Tapi bila takde kawan baik ni, bila mood tengah betul-betul down, takde tempat nak meluahkan, takde tempat nak mengadu, takde tempat nak nanges sama-sama. Contohnya macam semalam la..

Erm..nampaknya i kena cari kawan baik la kan? ^_^

12 maklumbalas:

  1. kekadang kawan baik pun leh tikam kita dr belakang..tp kwn hang tu jauh sgt..so crk yg dekat yea supaya senang nak nangges or luahkan perasaan!!exspecialy i laaaaaa...hahahahahaha...(jgn mare)hhuhhhu..

  1. Queen said...:

    betul tu.. =)

    tapi kadang2 bile kita ada maslah...kita akan otomatik cari dia...dan die akan available kan time utk kite walau sesibuk mana sekalipun...

    dont worry k!..ia tak perlu di cari..ianya akan datang sendiri.. =)

  1. dhiera said...:

    ya...stuju dgn queen.
    walau ada kwn baik tp msg2 ad tugas sendiri tp bila tibe mse utk bercerita n mgadu, dorang akn tetp ada dgn kte..

  1. zahidah dihaz said...:

    saya tak pernah ada kawan baik...rasanya semua kawan biasa je...

    out: saya dapat cerita korea banyak2 tu adik yang downloadkan...


    New entry: Swallow The Sun

  1. mie said...:

    uihh!!!
    dgn kawan baik pun kena hati2
    heheheee

  1. chenta said...:

    honestly suzain : kwn i jauh???kwn mne ni??huhuhuhu

  1. chenta said...:

    queen : bila la nk dtg kwn baik tu sis...huhuhu

  1. chenta said...:

    dhiera : tp i takde kwn baik..itu yg ssh nk sharing.. :(

  1. chenta said...:

    zahidah dihaz : wah...bgsnye adik u tu!

  1. Chan said...:

    ehem..
    i xleh jadi kawan baik u ker sya?

  1. chenta said...:

    chan : kwn baik mesti selalu ada sebelah i..u jauh...mcmane???