Followers

Result PMR adik i!

Thursday, December 23, 2010
Adik i yang dipanggil "abang" tu ambil result PMR hari ni..

Pagi tadi lepas pukul10, i call mum. Tapi mum kata tak tahu sebab abang tak balik sekolah lagi. So i call abang terus. Tak dapat. Minta no dia kat my sis. Abang ni selalu tukar simcard. So i takut la i tak update no dia. tapi no yang my sis bagi tu tetap sama. So i try call lagi. Kali ketiga baru dapat. Time tu dia masih kat sekolah. Tapi boleh la cakap..

Alhamdulillah.. Dia dapat 6A, 1B, dan 1C. B tu maths and C tu sejarah. I tahu dia tak minat dua subjek tu. Tapi tahniah la dekat dia sebab dia boleh mengatasi result kakak-kakak dia ni. Hahahah...Cuma kakak-kakak dia takda C la.. ^_^ Nak gak menang tau!

I tak sangka result dia macam tu sebab dia sendiri pun tak sangka. I jarang nampak dia study. Pastu asyik Fb je.. Dengar Youtube lagi. itu je la kerja dia bila dia dapat lappy and broadband dari i or my sis.

lepas dapat result dia, i call mum. Bagitahu mum.. Mum kata naluri mum memang dah dapat agak result dia ok sebab mum tak rasa berdebar or risau. Biasalah. Naluri ibu pada anakkan memang kuat. Tak dapat dinafikan lagi!

Meh i tunjuk gambar dia ye....


Dia memang suka edit-edit gambar ni. Dulu belajar dari i. i dah benti, dia sambung. Hahahah!


Dia memang suka pose gini. Lantak la! Baju vietnam pemberian abang ipar dia..

12 maklumbalas:

  1. Queen said...:

    congratz.. =)

    tahun ni adik UPSR dan SPM je..hahaha...

    tapi tak berdebar pun...sebab tgk gaya buat latihan dah tau dah result kuar gaya apa....haish

  1. chenta said...:

    gaya ok la ye sis sbb tak berdebar?hehehe

  1. sYazY_dZaiMa said...:

    Say congrats kat dia,hehe!!Takpa,yg penting form 4 nanti dia tak main2 sebab susah nak score kalau form 4 main2,hihi. :D

  1. Ms SZ said...:

    game Malaysia vs Vietnam yang main kat vietnam aritu, die pakai baju Vietnam tu.

  1. chenta said...:

    syazy_dzaima : laa..baru nk suruh dia honeymoon tahun depan..hehehe

    Ms sz : ye ke?semangat okeyyy!

  1. luvly mya said...:

    hihi, congrates kat die. adik kita next year pulak :)

  1. chenta said...:

    luvly mya & puteri ain : thanks uols ^_^

  1. shandye. said...:

    tahniah. lps ni nk masuk aliran mana?
    science or account?

  1. chenta said...:

    entahla dia..mungkin science kot..

  1. azzey said...:

    chenta: tahniah utk adik awak