Followers

New Hair For Coming New Year!

Tuesday, December 28, 2010
Hahahahhaha..title memang tak boleh blah! Entry ni pun agak memualkan. Sila jangan baca kalau taknak muntah hijau!

Meh cerita kesinambungan entry semalam pasal rambut i dah pendek tu.

I sebenarnya berbelah bagi nak potong ke tak rambut i sebab lama kot i bela bagi panjang. Tapi bila difikirkan, i rimas gila dengan rambut panjang ni even i dari kecik memang selalu je rambut panjang. So hati ni berbelah bagi la nak pergi ke tak..

Pastu semalam lepas balik kerja, lepas mandi, baring-baring tengok tv, tetiba semangat nak gunting tu datang!Hahahah. Terus je la ke saloon kat taman i tu. Tengok macam takde orang je. Takut gak nak gunting. Takut tak cantik. Tapi nekad je la.

Masuk je kedai, ada seorang lelaki je tengah gunting rambut. I duduk, dia bagi i majalah. Tengok sikit-sikit, pastu orang tu tanya nak potong macamana. I cakap nak potong pnedek. Bincang punya bincang, akhirnya dia tahu la nak potong macamana. I nak cuci sekali rambut i ni. So dia kene potong dulu..

Ni part i nak cerita kembang kuncup i kat kedai tu semalam. Teehee..

Masa tengah gunting tu, tukang gunting tu cina tau. Dia cakap rambut i lurus betul. Senang nak urus! Kembang semangkuk bontot i masa tu. Bukan senang nak dapat pujian dari orang cina yang sememangnya rambut diorang lurus! I selalu jeles dengan diorang sebab lahir-lahir je rambut lurus dan lembut. I ni nak kena buat rebonding bagai. Tapi rambut i tak rebonding tau! Sebab i buat setahun yang lalu. Confirm-confirm la dah bengkang bengkok tak lurus lagi dah!

So dia senang je la gunting rambut i. Pastu tukar dengan yang tukang cuci plak. Sedap gila dia urut-urut kepala i, leher i, bahu i. Lega rasanya.. Fuh~~ Lepas ni nak cuci rambut kat situ lagi la. Lama gak dia buat. Best je. Tengah-tengah dia cuci rambut i tu, makin ramai plak orang datang. Rupanya ramai juga orang pergi kedai tu.

Nak tengok rambut baru i??Hahahah



Comel tak?hehehe

Meh nak tunjuk zaman rambut panjang sikit




Ni bulan April, masa pergi bandung. Rambut baru takat tu je. Padahal gunting bulan Julai 2009



Ni dalam bulan Julai 2010



Ni bulan November 2010. Kira the latest la before gunting semalam.

6 maklumbalas:

  1. Chan said...:

    sya kamo pon potong ambut gak eh.
    frsh lah dear.!

    ai pon semalam potong ambut lagi tambah pendek.Dah panjang so bagi pendek lebeh clean n clear..

    btw ai suka pic bru u..:)

  1. Queen said...:

    siapla sementara die nak panjang....
    hehehehe..
    antara pendek dan panjang kan.. =)

    btw..suke hair cut gitu.. =)

  1. p i j a h said...:

    ai like~!! nak wat gak nanti tunggu pjg siket jek dulu heheh

  1. chenta said...:

    chan : ok tak potongan yang baru ni?

    queen : suke yg pendek ni ke sis??

    pijah : ok2..nanti buat same dgn i tau, darling!

  1. Chan said...:

    ai suka lah dear potongan yang bru ini...:)