Followers

Kawan kita, kawan partner kita. Kawan partner kita, kawan kita...so...

Monday, December 20, 2010
Bila kita sudah berpacaran, eh!Guna ayat berpacaran tu..phewwittt!Hahaha. Ok..ok.. Bila kita sudah berpacaran, jangan tunggu lama-lama kita mesti akan kenal kawan-kawan partner kita. Tak kira la girlfie or boyfie. Kita memang automatik kenal sebab bila kita jauh dari partner kita, kita jarang dating, so dia plak jenis huhahuha, selalu lepak dengan kawan-kawan dia. Bila dia keluar, mesti kita jadi polis pencen kan? Tanya nak pergi mana, dengan siapa, buat apa, berapa lama. Bla bla bla bla! So bila partner kita sebut nama kawan yang dia keluar sama, mesti kita nak tahu sedikit latar belakang kawan dia tu. Keje apa, rumah kat mana, dah kawin ke belum and bla bla bla. Banyak betul la yang kita nak tahu. Jangan kata uols tak buat plak ye! Dan jangan kata perempuan je yang akan soal macam tu sebab lelaki juga akan soal benda yang sama juga pada girlfie dia!Betul ooookkkkkk!Lama-lama bila dia asyik keluar dengan orang yang sama, kita pun dah jadi kenal..

Ok, bagi yang hubungan jarak dekat ni. Berdating tu wajib la kan. Tapiii kalau asyik dating berdua je, bosan juga kan? So kadang-kadang ajak la kawan-kawan lagi. Ada tempat-tempat tu, pergi ramai-ramai baru best macam pergi picnic ke, pergi genting ke. Mana-mana jela yang seronok bila ramai-ramai. Nak gelak-gelak pun baru best bila ramai.Hehehehhe

Bila dah kenal-kenal, maybe akan jadi kawan juga kan? So kawan dia , kawan kita juga dan kawan kita, kawan dia juga. Kan??Setuju tak ni? Tak setuju pun setuju la ye. Hahahha.

Tapi bukan la yang utama yang i nak cakap kat sini...Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Partner kita boleh terima kawan kita dengan baik. Means dia boleh masuk geng la dengan kawan kita ni. Takde la istilah tak kawan, tak suka, or sebagainya. Tapi yang menjadi masalah ialah partner kita tak suka partner kawan kita. Paham tak?Tak paham, i bagi contoh ye. Contoh je tau! Takde kene mengena dengan sesiapa pun. Muktamad!

Ok..

Farhan kawan dengan Razif. Tak tahu la kawan rapat or kawan biasa. Then Farhan couple dengan Nita. Razif couple dengan Maria. So bila Farhan keluar dengan Razif, masing-masing bawa girlfie sekali la. Tapi malangnya Nita tak suka sangat dengan Maria. Begitu juga dengan Maria yang tak sukakan Nita. Mungkin sebab Maria gedik or Nita yang gedik. Farhan and Razif tahu masalah girlfie masing-masing. Jadi diorang dah jadi serba salah kat situ. Kalau diorang lepak sesama, girlfie masing-masing confirm-confirm nak ikut. Tapi bila ikut kang, masing-masing macam cacing kepanasan. Tak senang duduk. Senyum pun nak tak nak je.

Susah plakkan macam ni? Erm..kesian juga kat Farhan and Razif. Jadi serba salah plak. Kalau uols, ape uols buat? I cuba nak tanya je. Tak mustahil benda ni berlaku kan??

2 maklumbalas:

  1. krenzza said...:

    ishh ade masa eh pk benda2 cmnih??

  1. chenta said...:

    benda tu dah jadi..baru la i berpkr..nape boleh jadi mcm tu....