Followers

Habis la honeymoon tahun depan kena cancel!

Thursday, December 09, 2010
EH!Bukan honeymoon tapi lebih ke family trip. Heheheh

Actually i dah beli tiket flight ke Langkawi tahun depan untuk 9orang. Merangkumi semua family kecil i tu termasuk my coming niece. Tiket ni i beli masa promo bulan 10 lepas kot. Tak ingat la. Tapi masa tu i nak beli untuk tahun depan kan, so i search la kalendar tahun depan. Perancangannya nak pergi masa cuti sekolah bulan Jun. So bila dah dapat kalendar tahun depan tu, i pun book la tiket-tiket tu semua. Masa tu dah tak banyak pilihan tarikh. So i ambil je la 13-16Jun. Masa tu i refer 2 kalendar online.

Tapiiiiii!

Semalam my sister sms tanya pasal tarikh bercuti tu. I bagitahu la. Pastu dia kata masa tu dah habis cuti sekolah. Aik?!!!Macamana ni/??Bila dia dah cakap macam tu, i menggelabah la. Dah la semalam balik kerja lewat. Gopoh gapah ni buka laptop. Ok tipu! Tak la gopoh gapah tapi agak cepat dari biasa la. Search lagi kalendar tahun depan. Pastu i jumpa dua tarikh yang berbeza. Kalendar A tulis, cuti sekolah start 28May - 12Jun. Kalendar B plak, cuti sekolah start 5Jun-20Jun. I dah start confius dah. Pastu teringat i baru ambil flyer kat opis tadi. Kat situ ada kalendar tahun depan. Kat situ tarikhnya macam kalendar B. I sms my sister semula. Dia kata banyak kalendar yang dia tengok, sama dengan kalendar A. Arghh!DEM!!!

I semalam dah la letih gila pork! Tambah macam ni, tak boleh fikir langsung. I cuma fikir, cuti tu terpaksa cancel. Yela, takkan adik-adik i nak tambah cuti sekolah diaorang plakkan.. Tapi kesian kot kat diorang. Diorang dah suka tu dapat pergi Langkawi naik kapalterbang. Macam i juga dulu!Teheee. :P

Now my sister suruh tunggu takwim dari sekolah plak. Kalau betul macam kalendar A, habis la. Kecewa i!

P/S: Dah dua hari asyik balik kerja lewat malam. Pastu asyik kena hujan. Haish..Jangan la demam. Hari Sabtu ni nak jadi pemandu pelancong untuk kawan- kawan yang datang Melaka..huuu :(

4 maklumbalas:

  1. lassiegewdix said...:

    kesiannye kamu if ikut kalendar A
    dah bayarkan sume tu ?

  1. Queen said...:

    nik punye pun brun...sebab nak beranak dah kan..kalau menggeletis lagi nak berjalan..mau kene tiaw kaw2 punye

  1. Amni said...:

    berapa total harga tiket? Mak aiii.... 9 orang tu.. huhu...

    pe kata pegi je.. haha.. giler keji ek? =P

  1. chenta said...:

    lassie : tiket flight mmg dh byr dh..

    queen : hehhee...sis book ke mane?

    amni : pergi je??cmne plak dgn adik2?kesian kot..huhuhu