Followers

Entry sentap!

Thursday, December 23, 2010
I dah lama tak buat entry sedey, sentap, kecewa, bla bla bla..




Tapi kali ni i terpaksa buat juga. Sebab ni dah menyesakkan pemikiran dah hati i..Sedey tau!Sobs..sobs..sobs... :(

I memang tak sangka benda kecil tu jadi umpatan orang. Orang yang agak dekat dengan i sebab hari-hari mesti jumpa punya plak tu yang buat macam tu.

Bila i cuba ikut kehendak dia, i plak yang susah. Dia plak sibuk dengan hal dia. Tapi bila i sibuk dengan hal i, dia plak g mengadu kat orang lain yang i tak endahkan dia. Dah la dia mengadu kat orang sana sini, pastu orang yang dia bagitahu plak pergi cakap terang-terangan.. Dalam meeting pejabat plak tu!

I ni nak kena buat macamana baru dia puas? Nak i mengadap muka dia 24jam ke? Dia fikir diri dia je, habis tu diri i macamana? Lagipun masing-masing dah besarkan. Pandai-pandai la jaga diri masing-masing. Dia pun dah ada boyfriend. Rasanya tak perlu i kot. Tapi benda kecil ni jadi besar sekarang. Jadi gosip terbaru dalam pejabat.

I tension tau. Nasib baik la ada kawan-kawan yang tahu hal sebenar. Atleast diorang la tolong bagi i semangat.

Nasihat kawan i hari ini,

buat apa pun biar besederhana... nk puaskan hati org lain pun biar berpada2. look on the brighter side je la... u dh buat yg terbaik, if org x puas hati so be it la. at least u tried... kalau jadi bahan umpatan org even kwn sendiri pun, at least u tahu her true color so lepas ni beringat-ingatlah dgn sape u berkwn tu... samada dia kwn or dia lawan... good thing comes in various form u just need to see it with ur heart... :)
P/S : Orang kata jangan pikir nak puaskan hati orang. Puaskan hati sendiri je. Tapi bila jadi macam ni, bila kita tak dapat puaskan hati orang, kita plak jadi bahan umpatan..

3 maklumbalas:

  1. Chan said...:

    kaan.
    kawan ai siap wat entry blog pasal orang cm kiter lagi..
    kononya tak suka la kan. Ai tak kaco dia tapi dia kaco i.
    dah buat baik pon kene jugak
    sabar jela sya.

  1. Queen said...:

    babe...hidup ni perlu balance tau.. kawan yang baik akan memahami.. bukan mengata belakang..

    pedulik la die

    bukan u mati pun kalau tak kawan dgn die kan..

    and if people nak bercakap sangat pasal u..biarkan.. kesian diorang tu dah takde dosa dah nak buat...tambah lagi dosa kering..

    hidup kita ni tak boleh puas kan hati semua orang.. ada give and take..ada here and there yang kurang...

    but pleasela... susah hati dgn org yang menjaja mulut dibelakang? not worth it la dear,..

    yang org nak cakap2 dalam meeting tu pun sama.. dah habes dah isu office yang lain yang nak dibawak selain dari isu peribadi?

    cheer k dear...

  1. chenta said...:

    chan : tengah bersabar ni..

    queen : thanks sis..thanks a lot! nasihat sis mmg berkesan juga di hati saya ^_^