Followers

Bulan 12 ni banyak musim kan?

Tuesday, December 14, 2010
Betul kan?

Bulan 12 selalu orang kata musim tengkujuh. Hujan di banyak kawasan. Tapi tahun ni musim tengkujuh macam awal je. Start bulan 11 dah hujan kan?

Bulan 12 juga musim cuti sekolah. So bila cuti sekolah, musim la orang bercuti. Penuh tempat bercuti. Even musim hujan, tapi ramai je orang bercuti. Time ni la peluang bagi orang yang ada anak bersekolah untuk pergi bercuti. Kalau tak bila lagikan??

Bulan 12 juga musim mengawan. Hahahah. Ini sebab banyak sangat orang kahwin bulan 12. Hampir setiap minggu la ada orang kahwin. Bukan sikit-sikit. Banyak tau! Kan cuti sekolah, so senang la diorang buat majlis time tu. Sedara mara senang datang. Kakak i dulu pun kahwin bulan 12. Musim mengawan la tu. Heheheh

Bulan 12 juga musim jualan mega. Sale sane sini tau! Tapi bulan ni i sangat baik. I tak shopping pape pun untuk diri sendiri even i geram je tengok semua sale tu. Tahan je nafsu ni sebab hari tu i dah berbelanja besar untuk beli laptop. Haish, bila la nak kaya ni??

Tadi kawan i call, dia tambah lagi musim baru iaitu musim orang putus cinta. Eh, bukan selalu ke orang putus cinta?!Huhuh. Tapi kawan i cakap ramai kawan-kawan dia putus cinta bulan ni. Termasuk la dia sekali. Kesian tapi nak buat macamana. Dah takde jodoh..

Bulan 12 ni panjang lagi. Lepas ni, entah musim apa la wujudkan? ^_^

P/S: Bulan 12 ni merupakan bulan kelahiran bagi adik bongsu i dan my mum. Happy besday for both of them. Love uols! ^_^

9 maklumbalas:

  1. salam perkenalan..terima kasih sudi singgah blog kita hehehe..kita kawan yer hahahaha poyo je yat ni kan.. ;)

  1. chenta said...:

    ye2..kita kawan ^_^

  1. p i j a h said...:

    weh.
    musim orang beghanak........
    huhuhuhu..

  1. Queen said...:

    bulan doblas musim penat..hahaha

  1. chenta said...:

    pijah : musim org beranak?tambah lagi satu musim ni..yela..kan bulan 12 kahwin, bulan 12 beranak la..hehehe

    queen : penat??erk?!penat ape sis?

  1. cik helena said...:

    part paling best Sale tu..hahaha!

  1. chenta said...:

    sale memang best..ditunggu-tunggu kot!hehehe

  1. MATAHARI said...:

    bulan 12 musim mengawan