Followers

Perlu ke harta demi cinta..bersama pendapat i!Heheheh

Friday, November 19, 2010
Enrty lepas, mungkin agak tidak jelas. Sebab titlenya perlu ke harta demi cinta. Tapi kat entry tulis banyak harta, banyak duit.. So agak kelirukan readers dan commentors. Eh!Betul ke eja tu?Hahaha. Belasah je la!

Sebenarnya macam ni...

Perlu ke kita ada pasangan yang berharta..means banyak harta dan banyak duit untuk menjadikan kita bahagia bersama dia?? Kita pun ada kerja sendiri, ada harta sendiri, ada duit sendiri yang boleh menampung hidup kita tanpa bergantung pada pasangan kita. So perlu ke semua tu untuk bahagia?

Kalau kita jenis yang bergantung harap pada partner kita, itu memang perlu. Tapi kalau kita boleh tanggung diri kita sendiri, itu tak perlu. Rite? Girls selalunya lebih suka kalau partner dia bagi suprise present, makan kat tempat best2...kan? Tapi kalau partner kita tak mampu, perlukah kita paksa dan ugut kalau dia tak buat apa yang kita nak, kita nak putus dan tinggalkan dia. Perlu macam tu?

I memang pelik kalau orang yang suka merajuk dan minta putus bila barang yang dia nak, partner dia tak mampu nak belikan. Kalau itu suami anda, takpela nak merajuk pun. Tapi tak perlu la sampai nak bercerai berai. Nampak tak matang kat situ. Kalau kita dah nak sangat, belajar la menabung untuk dapatkan benda tu. Kita perlu berdikari tau!

I dah pernah rasa bila partner asyik mengharapkan duit kita je. Bila makan, kita yang bayar. Dia siap request lagi nak makan kat sini, kat situ. Pastu asal kita dapat gaji, request nak beli something. Kita bukan la tak mampu, tapi dia boleh beli sendiri apa. Sekali, dua kali, tiga kali boleh tahan lagi. Tapi kalau selalu? Pastu bila tak dapat, buat muka.. Haish..Buat i berfikir semula. Dia nak couple dengan i sebab sayang ke sebab duit ni?

Sebab tu i takde la nak buat partner i macam tu. Sebab i takut i jadi macam ex i tu. Kang tak pasal-pasal partner i tanya, i dengan dia sebab duit or sebab sayang. Hahahah

Duit tu memang sangat penting nowadays.. Tapi asalkan dia boleh belanja kita makan seminggu sekali, even bukan tempat mewah. Boleh bagi kita bunga bila dia mampu. Belikan kita hadiah besday or anniversary, even bukan hadiah yang mewah. Itu pun dah cukup. Tandanya dia selalu ingat kita dan sayang kita. Kan?
Kalau dia tak mampu nak belanja kita makan kat luar, tapi dia sanggup masak untuk kita. Rasa lebih berharga masakan tu.

I ni bercakap berdasarkan pengalaman i dan orang lain. Pengalaman dari ex2 i. Mungkin apa yang i tulis ni, ada melukakan hati sesiapa. I minta maaf. Ini cuma pendapat dan pandangan i. Kat title pun ada tulis kan. Tapi kalau ada yang nak komen, dipersilakan. Kita share2. ^_^

5 maklumbalas:

  1. Kite sokong sume ap yg awk ckp...
    Papehal boy x sepatot nyerr wt cm tu kat gurl..xgentle larh..

  1. chenta said...:

    thanks ^_^

    tp kita pun tak perlu buat mcm tu kat pasangan kita.kan?

    tak ada pengalaman nak share?

  1. * B^O^S^H* said...:

    BOY KER GURL KER..SAMER JER SBENARNYER!!!
    XDE BEZA PN...KLU ATY ADER NIAT NK MGIKIS 2...MMG KIKIS JGK...
    SLAGI COUPLENYE TAK SMP KE SPA TREATMENT BT RMBT.....TAK RENTI NYE NK MGOPAK! DUNIA SKRG BKN CM DLU..NK BELI KARIPAP HARGE TAK SMP 5SEN...AHHAHAHAA

    KARIPAP?? APEKAH!!! HAHAHA

  1. humbleyat said...:

    duit itu penting bagi si isteri untuk nafkah zahir dalam perkahwinan;)

    dalam bercinta, sepatutnya masing2 kena faham macam chenta cakap tu, setuju sgt,masing2 ader rasa tanggungjawab, janganlah berkira sangat kan?

  1. chenta said...:

    humbleyat : chenta ckp utk yg bercinta..kalau dah kawen tu, mmg harusla suami bagi nafkah zahir pada isteri..dah tanggungjawabkan? ^_^