Followers

Perlu ke harta demi cinta???

Thursday, November 18, 2010
Saje nak tanya uols..

Perlu ke kita memandang orang yang berharta, baru cinta tu terbit?

Perlu ke banyak harta, banyak duit, untuk buat kita bahagia dengan cinta?

Perlu ke dengan harta benda, untuk kita menarik perhatian dan menawan hati pasangan kita??

9 maklumbalas:

  1. * B^O^S^H* said...:

    my ex said...!
    u..klu u xde duit..u blh ker bg i makan gn cinta u 2???
    u raser i boleh kenyang tak???
    bdn i leh sedap cm yg u bagi i makan burger MCD tiap2 ary tak????
    klu blh...i tak kisah u klu u takde harte..takde duit pn....!
    hampeh!

  1. chenta said...:

    boleh gitu erk?huhuhu

    nasib baik la dh jadi ex..kalau tak...merana la..

    tp perlukan harta tu?

  1. NuR 'aQiLaH said...:

    penting.
    duit sgt penting zaman skang.
    sumpah x tipu. huhu

    siyes syg.
    skang bukan zaman 60an.
    skang zaman no money no talk =_="

  1. zati said...:

    money is not everything in love but without money IN LIFE (not in love)??? *betul ke ayat aku nie, ahh gasakkk* ^^

  1. zaralyn said...:

    Cinta x kenal siapa dia. Samada dia tu berharta, pangkat atu tidak. TETAPI faktor 'ekonomi' juga akan m'pengaruhi perhubungan itu. Dgn hanya bercinta tetapi klu pasangan kita menyusahkan kita, lama-lama mahu stress juga. Ini adakah HAKIKAT. U maksud kan 'harta'.. harta means something that u gained. For me, PERLU utk masa depan. Bkn sbb kita hidup berpasangan perlukan harta tetapi utk kepentingan diri sendiri, why not? Harta tu adalah harta kita. Tapi klu someone m'cari org yg 'berharta' baru 'mahu' kpd org tersebut, itu namanya memandang kebendaan. Tapi klu kekasih yg berharta itu x kisah, siapa kita mahu ckp dia 'materialistik'. Suda sayang maa...! :)
    Topik awak kali ni sgt subjektif ya cik sya... Ada pro and cons.
    Sekian. :)

  1. chenta said...:

    nur 'aqilah : mmg duit tu penting..tp persoalan i kat atas tu perlu ke banyak duit, dan banyak harta...word banyak tu perlu ditekankan..so??

    zati : setuju!duit mmg sgt penting utk hidup kita..tp bukan utk cinta kita..rite?kalau kita sendiri dah ada duit dan harta sendiri even tak byk pun, kita masih boleh bercinta dgn bahagia sbb kita pun boleh sara hidup kita sendiri tanpa bantuan org lain..rite?

    zaralyn : sis..kan ada keyword banyak kat entry sya tu...yang berharta means yg agak senang or berada..nanti sya terangkan next entry

  1. * B^O^S^H* said...:

    HAHAHAHHA...
    EX AFTE 3 TAHUN KOT....HAHAHHAA
    SEJAK2 SINGLE NI..RASER KAYE PLAK...WAHAHAHAHAAHHAA!
    MKN DA TAK YAH G MCD...MSK SDIRI...
    NK BELI STOKIN DA TAK YAH BELI 2 PASANG..BELI SEPASANG JER...ADE KNER MGENA TAK???? WAHAHAHAHAA

    PMPUAN SKRG TAK PNDG KLU ORG TAKDE HARTE..KLU ADER DUIT..DUIT LEH HBS...CUBER KLU ORG 2 ADER KETE BMW..UMA BANGLO??? AMBA SURE LA..KAU LAH PUJAAN ATY BETA!!! HUH!

  1. humbleyat said...:

    topik hot ni..
    its undeniable, prp kdg2 perlu memandang kestabilan kewangan berbanding harta yang berlebihan2an...:)

    tapi lebih indah cinta kalau sama-sama susah, sama-sama senang kan?:)

  1. chenta said...:

    ye...tapi ramai ke sanggup susah sama susah???hehehe