Followers

Cerita kartun yang i layan dulu2!

Friday, November 19, 2010
Saje nak mengenang kisah lama. Cewah!Hehehhehe.

I dah lama nak buat post ni. Itu pun lepas cerita pasal cerita kartun masa dulu-dulu dengan opismates. Tapi banyak yang dah lupa tajuk. So ni free, i buat la research sikit.. Jom tengok carta kartun i layan dulu-dulu :

1. Doraemon.



Kartun ni dari dulu sampai sekarang i layan. Kalau adik i tengok, i pun join. Tak pernah lagi tengok episod yang berulang. Mungkin episodnya terlampau banyak atau pun i dah lupa episod yang dulu-dulu masa i kecik. Hehehehe. Yang pasti i memang suka tengok doraemon. Komik pun ada dulu tapi entah ke mana komik tu

2. Dragon ball



Kartun ni buat i sampai tak pergi ko-ko sekolah setiap hari sabtu tu. Heheheh. Pastu bila duduk rumah, layan cerita ni, mak bising-bising suruh basuh kasut sekolah pun boleh buat bodoh je. Hahahahah. Cerita ni memang layan walaupun berepisod. Tengok sampai habis episod tu cerita ni. Sampai dah tak keluar kat tv lagi. Hehehhe. Dulu kartun ni keluar kat tv 2. I memang betul-betul ingat!

3. SailorMoon



Dulu lepas habis cerita Dragon's ball, layan Sailormooon. Itu memang cerita budak perempuan tapi ada hero lelaki dalam cerita ni yang pakai topeng tu. Bawa bunga ros merah! Dulu takdenya cerita barbie doll kat tv macam sekarang. So tengok sailormon je pun dah seronok. Dah rasa nak pakai baju cantik macam tu, nak rambut panjang macam tu. Dulu siap hafal lagunya. Sekarang, lupa dah!Heheheheh.

Kata-kata popular Sailormoon


"Dengan kuasa bulan akan menghukum muuuuuu, Sailormoooooonn"

4.  Popeye



I minat juga popeye. Dulu tengok petang-petang. Sekarang pun ada juga. Tapi macam sama je dengan yang dulu. Hehehhe. Kecik je popeye, makan sayur, terus jadi kuat. Tapi i tak suka pun makan sayur masa kecik dulu. Heheheh

5. Flinstone





Kartun ni memang dah lama. I sampai dah lupa tajuk dan perlukan bantuan FB. Hehehhe. I tengok kartun ni masa i kat rumah lama ayah. Sebelum pindah rumah sekarang. Masa tu umur dalam 3 or 4 tahun. Masa pindah umur 5 tahun tu, kartun ni pun ada lagi dan i still layan. Bestnye kartun ni. Lama dah tak tengok.

Ayat popular

"Yabba Dabba Do!"

6. Power Rangers





Ni i pilih warna pink!Hahahha. Pompuan ada dua je. Pink dan kuning. I tak minat kuning. So pilih pink even mase kecik tak fanatik sangat dengan pink macam sekarang. Heheheh. Sekarang macam-macam jenis power rangers ada. Tapi i dah tak layan dah

7. Thundercats





Ini pun i layan. Sampai sekarang suka sebut "thunder..thunder..thundercats". Hahah. Tapi i macam tak ingat sangat cerita-ceritanya. Mungkin masa tu kecik sangat kot.

Banyak lagi kartun lain yang i tengok. Tapi tak fanatik sangat. Antaranya Garfield, Scooby Doo, Smurfs yang biru tu, Ultraman, Ninja Turtle dan macam-macam la..

Rasa rindu plak zaman kanak-kanak. ^_^


P/S : Semua gambar ambil kat Google

10 maklumbalas:

  1. ramlah melaram said...:

    hihi teringat zaman muda-muda dulu. paling suke tgk doraemon tp i tak minat la plak tgk dragon ball. huhu

  1. chenta said...:

    tak minat dragon ball??huuu..pelik ni..hehehe :P

  1. ohujan said...:

    ending doraemon sedey au... boleh tgk kat youtube

  1. deqlis said...:

    teringat jugak kartun2 tue semua..
    mmg minat semua.. termasuk tom n jerry hihi

  1. shaa bonitaa said...:

    wah fevret kartun kite same la...asyek je tgk kartun zman kecik2 dlu..heee

  1. chenta said...:

    ohujan : ye ke??episod ke brape tu?

    deqlis : tom n jerry minat juga!

    shaa bonita : hehehe...zaman kanak2 la nk kne tgk kartun!heheh

  1. Cik Ima said...:

    sama je ngan kartun kita minat ni..hehe. doraemon tetap no 1. sailormoon tak panjangkan. maybe sebab ada ciri2 yuri dalam cte tu.tak bagus utk budak2.

  1. chenta said...:

    give me five la cik ima!

  1. nn said...:

    OMG favourite semuanyaaaaaaaaaaa!! :D

  1. chenta said...:

    jom jadi kanak2 dan kembali zaman dulu..layan kartun setiap hari!hehehe