Followers

Tangkap ikan dan kijing di sawah!

Monday, October 18, 2010
Weekend lepas i telah habiskan masa i di sawah. Di mana dan sawah siapa, tak perlu la tahu tapi yang pasti, i sangat teruja sebab 1st time dapat main-main kat sawah. I kan anak orang bandar, mana nak jumpa sawah-sawah ni..hehehe

Hari Sabtu, i tangkap berjenis-jenis ikan. Antaranya ikan puyu, ikan haruan dan ikan keli. Anak ikan pun banyak yang i dapat. Memula macam geli-geli la nak tangkap. Dah la kehadiran i disambut oleh anak katak yang coklat tu..Eeee.. Kalau housemate i ikut, confirm dia nak balik time tu juga sebab dia sangat takut dengan katak!!~

Sekarang i ada akuarium baru.. Ikan yang banyak. Nanti i snap gambar ye..

Ahad plak i sibuk cari kijing kat sungai. Sungai tu ada la selut. Merasa la kaki terbenam dan jerit kuat-kuat!Hahahaha. Ni pun pengalaman 1st time i tau. Geli-geli pada awal memang standard sampai ada kakak tu yang i panggil Anty cakap,

"Macamana ni?kalau kene kawin dengan orang kampung, ada sawah.."

Seronok memang seronok tapi habis la kaki i calar balar, pastu gatal-gatal satu badan. Huuu..Nasib badan la. Kalau tak kena, mana nak merasa masuk sungai n sawah tu kan? Bukan semua orang dapat rasa.Hehehe ^_^

Gamabr tak banyak sebab tak dan nak ambil. Tangan penuh la selut ni hah..heheheh



Ini padi! ^_^



Atas ni semua takde gambar i sebab i tukang ambil gambar je ^_^


Dalam ni ada ikan sebenarnya. Saje letak kangkung bagi dia familiar..hehehe


Inilah kupang yang i cari dalam sungai.Ngee..Terer tak?

P/S : Lepas ni nak cuba apa plak ye..erm..

7 maklumbalas:

  1. TeD said...:

    uih, terernye tangkap kupang... hehehe... macam sedap je... kangkung tu pun nampak menarik... eeee, best!! i tak penah pegi sawah lagi... i nak jugak experience macam ni... ;)

  1. Sinchan Nakal said...:

    hemhem..
    dah lama teringin nak ke sawah...
    i want tooo!
    hehe

  1. d_tieah said...:

    Cm best je kpg tu ek..

  1. Sinchan Nakal said...:

    BILA KAMUUUU nak pi tue...

  1. chenta said...:

    d_tieh : mmg best..lg2 bila bakar..

    sinchan : nnt i roger k