Followers

Bila hadirnya pelangi itu...

Friday, October 01, 2010
Pagi tadi masa nak pergi kerja, housemate kata ada pelangi.  Bila i toleh jap ke arah yang dia cakap, memang betul ada pelangi. Terang dan besar! Tapi tak sempat nak snap sebab tengah drive..

Pastu housemate cite zaman kecil2 yang i pun alami benda tu. Korang pun sama kan?? Masa kecik2 orang kata jangan tunjuk pelangi tu. Nanti jari kudung. Sampai sekarang i ingat benda tu. Even i tak tahu apa reasonnya. Selalunya kalau apa yang orang tua tu cakap, secara berkias, tetapi ada makna sebenarnya. Tapi untuk tunjuk pelangi, jari kudung ni, i tetap tak tahu sebabnya.. Korang tahu tak??

Housemate siap cakap, sampai sekarang dia rasa was2 nak tunjuk pelangi tu. Hehehehhe


Ambil dari Google


Bila Allah turunkan hujan, akan munculnya pelangi. Bila Allah berikan ujian, akan dapat apa yang dihajati..

P/S: Happy 9 Monthsary...

7 maklumbalas:

  1. zaralyn said...:

    Rasanya bukan 'tangan' yg kudung, tapi 'jari'.. hehe.. same here.. arwah nenek i pun ada ckp benda yg sama.. dan sama juga, sehingga kini i pun was2 nak tunjuk pelangi tu. Giler penangan owang tua! Hehehehe.. :D

  1. chenta said...:

    i dh update dh..betul la jari..terslh la..hehehehe

    kan?gila penangan org tua2 ni..tp nape ek tak boleh tunjuk??

  1. sizuka[Izzati] said...:

    betul betul betul.memg kuat pantang larang tuh.ntah nape.konpius gak kekadang.nk tnjuk cm xnk tnjuk je.kalo nk tnjuk sgt ade pelangi tnjuk guna mulut...tu haaaaa...tp tkut jgk mulut kudung.kikiki~

  1. zaralyn said...:

    Hahaha! Kelakar la si sizuka nih.. tunjuk guna mulut kang xleh nak kembali ke asal camner? Dah jadi mcm makcik joyah. Hahahaha! :D Mcm kena sumpah gitu! :D

  1. chenta said...:

    sizuka & zaralyn : yup2..org pun kdg2 tunjuk guna mulut...

    "tgk2..pelangi!smbil muncung ke arah pelangi."

    tak kudung kot mulut..tak pernah lg dgr org kudung mulut..hehehe :P

  1. TeD said...:

    i like paddle pop! :D

  1. chenta said...:

    suke gak!nyummy..