Followers

Takde dah kad2 raya ni!

Friday, September 03, 2010
Serius la. Dulu tiap kali raya, boleh main kira-kira berapa banyak kad raya yang dapat. Dulu bila puasa time cuti sekolah. So selalu la dok tunggu posmen sebab tunggu kad raya. Hahahah. Tapi itu zaman dulu. Zaman kecik-kecik.

Dari sekecik-kecik kad raya, sampai la sebesar-besar kad raya, i ada simpan. Kad raya tu pun masih ada yang i simpan sampai sekarang. Cuma kad yang besar je tak tahu mana, Mungkin dah hilang kot. tehee.. Sebabnya susah nak simpan..

Tapi sekarang ni, sejak ada FB ni, ramai je dah guna cara ni. Cari gambar kad raya tu, edit sikit-sikit. Letak nama ke apa. Pastu upload kat FB. Tag kawan-kawan yang sepatutnya. Pastu confirm jap lagi berderet-deret komen wish selamat hari raya. I dah kena banyak ni. Bila on je FB, tengok banyak ke notifications tu. Rupanya diorang tag gambar, then bila ada orang komen, masuk la kat notifications tu. Haish!Patut la banyak semacam je.

Banyak betul berubah ke bila zaman dah maju. Entah nanti time anak cucu cicit i, ada ke tak benda nama kad raya tu lagi. Ke dah pupus agaknya kan??Jangan nanti, duit raya pun main transfer or bank in dalam account je plak.

7 maklumbalas:

  1. N said...:

    a'ah kan skrang rmai guna e-card raya jer...kira save duit la jgk kot dr mmbeli kad2 raya kn..klu nk send kt kwn stkt bwh 30 leh la lg mmbeli...klu dh over 50 tu agak2 ler..pokai kot huhu...

    dulu kad2 raya tu leh di buat hiasan kt dinding2 umah...zaman skrang ni nyer lak buat hiasan kt dinding2 fb ^^
    tp kira ok ler tu kn ;)

    bank in tu kira ok la jgk kn cik sya..bygkn klu just bg guna duit game kt fb jerk..cmner tuh :P heheh

  1. chenta said...:

    bg duit raya guna duit main mafia boleh tak??kat situ ada byk..berjuta-juta!hehehe

  1. darkangel said...:

    setem dah berharga 60 sen dah..sapa nak hantar kad dah...digital je free..lol. Tapi kalau awak nak, nnt sy bg..by hand jela..tu pun kalau buleh jumpa.

  1. chenta said...:

    nak bg kad raya, bg sekali duit raya ye? :)

  1. d_tieah said...:

    Kan..
    Aku dah lame x dpt kad raya..
    Uwaaaaaaaaaa..

  1. eazlye said...:

    dulu start jek pose i dah sebok2 beli kad raya then minggu ke 2 da start pos...

    kalo pos lambat alamatnye dpt lepas raya lar kad tuh...

    then, skg dah xbuat dah..sbb dah de duit sdr dan makin kedekut...dulu kan pkai duit mak pak jek...

    hurm, tang transfer duit tuh xtahan..hahaha..elakkan dah xdtg dah umah ke umah.....sumer guna maya jek....

  1. chenta said...:

    d_tieh : itula kan?...takde dah kad2 raya ni...

    ili: nnt kan zaman mkn maju..skrg pun dh maju dh..tak payah dtg2 umah dh..skype aje..pastu bank in duit raya..canggih tol!