Followers

Saya dah jadi editor. Hoyey! Jangan jeles ok

Thursday, September 30, 2010
Tak pernah terpikir pun nak jadi editor ni. Memula ada seorang kawan ajak join jadi editor 100penulis kat FB. Dia dah join dah. So dia ajak i join...

Memula rasa ragu2 sebab i bukan pandai menulis sangat pun. Update entry pun entah pape kan? Heheheheh.Tapi ade je orang baca. Betul tak? :P

So selama beberapa hari i skodeng je 100penulis tu. Tengok macamana. I jadi follower dan like FB 100penulis.. Dah skodeng tu, tengok makin hari makin bertambah editor. Wah! Ini tak boleh jadi ni. Dah la blog tu khas untuk 100editor yang sangat bertuah aje! Kang kalau i dok skodeng je, terlepas plak peluang. So one day, i email la admin 100penulis. Request nak jadi editor. Guest what! Admin balas email i dengan agak cepat tau dan i diterima untuk jadi editor..Hooraayyy!

Sejak dari tu hampir tiap hari la jenguk blog tu after jenguk blog ni. Editor ramaikan, so macam2 entry yang diorang update. Macam2 info yang i dapat dan i belajar. Antaranya info pasal gambar macro tu la. I juga dapat kawan baru, readers baru. I kan baru tukar link, so agak susah nak cari readers baru. So ni salah satu cara untuk dapat readers juga.. ^_^ Terima kasih ye kawan2 baru kerana menceriakan blog saya ni..

Peluang untuk jadi editor masih dibuka. So hurry up guys! Kalau nak jadi editor majalah blog 100penulis yang best itu, g la pada PENGENALAN ini untuk tahu lebih lanjut.

16 maklumbalas:

  1. chenta.. G5 kan.? Saye pun:)

    bersama kita memeriahkan lagi blog 100penulis..

  1. chenta said...:

    liz : thanks

    raja fiqri fauwaz : ye2..kita satu geng!

  1. nur.sa said...:

    AS6
    jenguk-jenguk dari 100penulis.
    rasanya bertuah dan beruntung utk menjadi editors kat blog 100penulis. sama-sama berkongsi cerita, lawak jenaka dan pandangan berbeza sisi.

    latest entrty: antara-facebook-dan-rasa-mahu-delete

  1. ASaDa RyutaRo said...:

    AS6

    hehe.. sekarang dah tutup permohonan. tapi kan, masa mula2 tengok blog 100penulis, terus jd sangat curious. baca punya baca, terus lepas tu hantar surat rasmi nk jd editor.. best! best! boss terima keesokannya. hihi..

    ni asada dtg dari susur masuk 100penulis. lalala~

    salam ceria..

  1. Mummy Nana said...:

    AS 6
    Masa time akak pulak admin balas sungguh lambat.. hari2 check email... sedih tau.... tapi akak memahami.. psl dah apply time raya sapa nak layankan... hehehe... tapi seminggu lepas raya dpt reply terus terkinja kinja keseronokkan... hahahah.. mcm tunggu surat cinta....

    Latest entry: http://mummynana.blogspot.com/2010/10/kitchen-by-nigella-lawson.html

  1. Q said...:

    salam 100 penulis
    menziarah keluarga 100Penulis

  1. loveynyza said...:

    AS6

    Singgah sini kak myra
    Salam Aidiladha

    Latest Entry : http://adorablenyza.blogspot.com/2010/11/love-between-friends.html

  1. AS6

    salam ziarah dari editor newbie 100penulis...mohon tunjuk ajar ya...

    100penulis:Bila Minat Menulis Diuji

  1. therosputih said...:

    As6
    hi senior editor...hehehe...kita baru lg dlm editor2 nih..freshie lagik...hehehe, hope to know you more, anyway, nice blog beb...

    latest entry : mahu jadi editor okeh

  1. chenta said...:

    hye therosputih ^_^

    thanks yeay..bdw, selamat berkenalan ^_^

  1. shandye. said...:

    AS6
    hye.
    orang baru kat sini.
    sila tunjuk ajar.
    mwuhahahaha...
    anyway, hujung februari nanti ada pertandingan teater kat ukm. harap boleh hadirkan diri sbb aku pun participate gak, mempersembahkan 1st baby aku. aceeewah...

    Latest entry: DMP: Langkah Satu... Kini Aku Seorang Editor!

  1. syaftome said...:

    AS6

    hi there...
    i guess we meet again...hehe...
    nice to meet you again...

    Latest Entry: Problems Is Knowledge

  1. chenta said...:

    hye syaftome..nice to meet you again ^_^