Followers

Kuih raya lagi

Wednesday, September 01, 2010
Hari tu setelah berhempas pulas buat kuih siput, semalam telah berjaya buat kuih cornflakes dan chocolate chips. Hahahah. Bangga ok!

Cuma cornflakes tu my housemate yang bancuh, i tolong dia bersama housemate sorang lagi. Manakala chocolate chips tu i yang bancuh. Then diorang plak tolong i.

Sungguh banyak dugaan untuk hasilkan kuih2 ni semalam. Antaranya fius plug oven terbakar. Rupanya memang terbakar time kat rumah my mum. Cuma i je yang tak check dulu. T_T
So jadikan pengajaran. Lain kali check dulu sebelum selumber je bawa balik rumah sewa. Huuu...

Housemate dengan i puas la godek2 plug tu. Tukar fius bagai. Potong sikit cable yang terbakar. Tapi takmo gak. Last2 bila dah give up, call yunk. Minta nak pinjam oven dia. So bila dah siap buat cornflakes, yunk pun datang bawak oven. I plak bancuh untuk chocolate chip pula.

Mahu tengok gambar??





Kuih cornflakes. Ada letak tepung. So bukan cornflakes madu



Bulat2kan lepas tu tekan dengan garfu. Yes, itu jari i!



Comel tak? Ni dah bakar tau



Housemate i punya jari. Dia nak sangat pakai acuan. Leceh betul!Hahaha



Ni housemate buat. I punya lagi menyelerakan kan?Ngeee!

Nampak menarik tak? Rasanya pun sangat menarik tau!! Ni nak buat bancuhan lagi. Resepi semua cari kat Myresepi. Bagus sungguh!Heheheh ^_^

10 maklumbalas:

  1. sedapnya...mak gua mesti tengah proses kueh macam kat n3 ni..
    gaya lama... rindu

  1. chenta said...:

    hheheheh..skrg semua tgh musim buat kuih raya..

  1. Amni said...:

    bagusnya rajin je buat biskut ray.. saya tak start lagi.. maybe minggu depan.. hoho..

  1. TeD said...:

    ok, kuih tu memang menarik... tapi menarik lagi jari u all... comel2... eh... :p

  1. chenta said...:

    amni : sempat ke start minggu dpn?huhu

    ted : hahaha..jari i lg comel ke?jari housemate comel?hehehe

    along : nak kuih mane?

  1. Tuan Mude Iffy said...:
    This comment has been removed by the author.
  1. chenta said...:

    sila la dtg umah..hehhhe

  1. ms sz said...:

    kuih yg anda bancuh