Followers

Gambar guna teknik Macro

Thursday, September 23, 2010
Semalam baca kat 100penulis pasal Doing Macro With CANON Power Shot AS1000 by Sumandak Kinabalu. Dia letak gambar yang dia ambil guna teknik Macro hanya guna compact camera. Pastu i sambung baca kat entry Kusut bertajuk kongsi knowledge - intro dan macro mode . Entry ni lebih detail macamana nak guna function macro. Rasa tertarik plak bila tengok gambar-gambar tu. So i belek camera kat HP i  nak tahu ada tak funciton tu ke tak. I ada camera tu je pun.. Tak mampu nak beli camera. DSLR lagi la tak mampu! :(

Abis barang atas meja i kat opis ni jadi model.Hehehehe

Then i publish kat Fb, ada la kawan2 like and komen. Now i nak publish kat blog sebab nak tunjuk pada kusut juga hasil yang i dapat...


Gambar 1st



Gambar second. Tapi yang paling i suka



1221 tu takde makna pape k



Ni masa my sis kawen. Masih ada atas meja opis..



Shot ni pun cantik juga la.. ^_^

Puji diri sendiri..Hahahah




Ehem...



Ni je i snap kat rumah..

P/S : Semua gambar ni i snap guna hp K770i je...

17 maklumbalas:

  1. kusut said...:

    kalau camni la kualiti hp sekarang, aku nak shopping hp gak la. tapi next year kot >_<

    cantik gambar tu. bile dah banyak prektis biasenye gambar sure jadik lagi cantik nye lah :D

  1. chenta said...:

    kusut : ala..hp i ni murah je..rm500 dh leh dapat la kusut..

    hehehehe..cantik tak?baru nk test2 ni...skrg nk blaja crk angle yg cantik! ^_^

  1. singgah kat sini ^ ^
    comelnya ulat kecik tu...

  1. chenta said...:

    sumandak kinabalu : comelkan?sebenarnye jumpa kat atas jalan..

  1. min said...:

    jahit manik suda.. pasni leh amek part time tok photoshoot pulak. ehehe ;) cayyookk!!

  1. chenta said...:

    hahah..sy takde kamera yg bgs la..

  1. min said...:

    jahit manik blh wat duit tu.. nnt kumpul sikit2 yeh..

  1. chenta said...:

    heheh..sape la nak amik tempah dgn sy min..

  1. tiafazunia said...:

    wahhh!
    pandai pandai!
    :)

  1. encHIx laNDax said...:

    yg nuurshahida tu agak cantik dan comel..hehhe

  1. chenta said...:

    tia : baru belajar ni...

    landax : salah eja nama kita tau!

  1. nur.sa said...:

    hehe. sian benda di ofis kan?jadik model sekejap. nanti-nanti jom kita try shoot kat luar pulak. sure lg cun gambar-gambar,:)

  1. chenta said...:

    nur.sa : itula..kene tunggu weekend..itu je ade masa nak kuar..hehehe

  1. humbleyat said...:

    wah ctik,,cubaan yg bgus aper..;-)