Followers

Sambungan entry stalker

Friday, August 20, 2010
Semalam i buat entry pasal stalker blog i ni. Then i share kat FB. Ada plak kawan2 yang respon pasal kes diorang.

Ada seorang kawan i ni, dia punya FB ngan blog kene stalk! Bila bincang2 tu, i rasa i pun kena macam dia la. Dia cerita la yang ada someone ni tak suka dia. Dok kutuk dia macam2. Tapi sibuk ambil tahu pasal dia. Masalahnya orang yang dia tak suka ni, dia dah block FB budak tu. So tak tahu la dia dapat info dari mana. Sama ada budak tu buat FB baru dan menyamar atau pun guna FB orang lain, untuk tengok FB kawan i ni..

Pastu i cakap dengan dia. FB i pun ada kes macam tu. Ada someone yang i tak suka tu, FB pun takde. Setahu i la. Tapi dia boleh sms i n cakap picture i masa besday ngan kawan i tu cantik. Aik, macamana dia tau kan. Padahal dia takde FB. Gambar tu pun ade kat FB je pun. Pelik..pelik..Tak tahu la dia buat FB n menyamar or kawan i bagi tunjuk gambar i dengan dia melalui FB kawan i tu. I pun tak tahu la..

Baru2 ni ada seorang add i kat FB. I baru je kenal dia, dia pun macam baru kenal i la. Tapi bila dah lama borak tu, dia kata dia tahu kisah i dulu. Dia kenal i dari zaman friendster lagi. Yang lagi mengejutkan tu dia pernah jumpa ex i! Ish..peliknya la..tak tahu la dia tu menyamar ke apa. Dah la tarikh lahir yang dia letak kat FB tu, sama dengan tarikh lahir i. Bila i tanya, dia jawab itu tarikh lahir dia gabung dengan arwah partner dia. I tak tahu la nak percaya ke tak..

Kenapa ek ada orang yang macam tu? Suka stalk cite orang lain....

6 maklumbalas:

  1. ahah...
    stalker punye cite...
    selalu berdepan dengan stalker...
    bukan stalker lar...tapi mental problem...ahah...lagi teruk sampai mengganggu kehidupan seharian...menggunakan fb orang laen untuk masuk kat fb kite...da biase da...

  1. Queen said...:

    kat blog i pun ada stalker..kat FB tak taula..kalau dia nak stalk..lantak pi lah..nampak sangat jeles kan..ahahaha

  1. lya said...:

    hacker pun boleh jadi.. better hati2 dgn org yang baru kenal..

    ermm.. bout that person yang kata pernah jumpa ex u tu, maybe that's your ex, menyamar jadi orang lain..

  1. chenta said...:

    cha : itulakan..mesti ada punye org guna fb org lain utk tgk fb kita..baiknya ati tuan fb yg bg guna tu..

    queen : hehehe..kita kan glamor kak..diorg jeles la tu

    senandung semalam : hehehe..kalau dh selalu, takde takutnya

    lya : kan?mungkin ex i..i pun ade fikir cm tu tau..

  1. Hamzah Ian said...:

    biase la muda mudi