Followers

Nasi Kerabu..

Monday, August 23, 2010

Asal bulan puasa, mesti i nak makan nasi kerabu. Padahal i bukan la orang dari pantai timur. I dari selatan yang glamor dengan Nasi Ambang.

Ni dah puasa ke 13, i dah makan nasi kerabu 2kali. 1st beli kat Bazar Ramadhan Bukit Baru. 2nd beli kat Bazar Ramadhan Taman Cempaka. I tak tahu nak kata sedap ke tak sebab rasa macam sama je. Kalau orang pantai timur, diorang tahu la sedap tang mana kan? Tapi i memang tak tahu. I main makan je. Hahahah...

Kalau bulan tak puasa, kadang2 je i rasa nak makan. Tapi bulan puasa, hampir tiap minggu la beli. Tak tahu la kenapa. Nampak berselera je bila nak makan. Huuhuhu.. Kiranya nasi kerabu ni antara makanan pilihan i bila bulan puasa la..

Kat FB pun, ramai member2 i dok cakap nak makan nasi kerabu la, baru makan nasi kerabu la.. Update blog pasal nasi kerabu pun ada... Kan EID kan? Hehehe... ^_^

7 maklumbalas:

  1. ~~ciklinn~~ said...:

    ciklinn pun suka nasi kerabu kalu leh tiap2 hari mau... hihihihi.. samalah ciklinn pun bukan org pantai timur...

  1. Kalau nasi kerabu yg asli resepi kelantan, biasanya ada ditambah kuah santan tumis, budu n sambal selain ulam-ulaman n kelapa parut kering.

    saya mmg org kelantan tp dah lama merantau... skrg duk kt penang. biasanya nasi kerabu kt luar kelantan agak kering dan mahal.. huuu.. mmg kempunan.. plg mahal sy pernah jumpa RM8.. padahal kat tmpt sy boleh dpt nasi kerabu yg lg sedap n byk dgn hny RM3...

    jd jgn tertipu.. hehe.. harga standard kalo yg cam dlm gambar tu supposedly around RM3 je. =)

    http://www.almuhandisu.com/

  1. chenta said...:

    ciklinn : sedapkan nasi kerabu?heheh..cik linn org mane??

    fareast : setakat ni nasi kerabu yg sy beli semunya berharga rm3.50..ok la kan?

  1. TeD said...:

    hehehe... ai penah makan nasik kerabu ni... tapi ai suka panggil nasik biru... ;)

    so far, i suka ada telur masin tu... then lauk ayam... same with tee tee... dye goma bona nasik kerabu ni... hehehe...

    nasi ambang i penah try sekali... ayah tee tee tapau bawak balik rumah... dua orang makan pun still tak habis... ;)

  1. chenta said...:

    ted : nasi ambang kan dia ada mcm2 juga..serunding, bihun grng, ikan masin, ayam msk kicap..huhuhu

  1. eid said...:

    saje tau!! :P

    ari tu beli kat ttdi rm4.. letak daging bakar.. kering lak tu... aduhai.. bile dapat merasa nasi kerabu marveles?

  1. chenta said...:

    kat sini rm3.50 je siap daging bakar..tp takde ikan la :(

    xtau la nk crk kat mane..