Followers

Makanan pilihan time berbuka puasa!

Tuesday, August 24, 2010
Maksudnya tiap kali bulan puasa, mesti ada makanan yang jadi fav untuk jadi juadah berbuka..

I pun ada tau..mari i listkan untuk menambah terliur semua orang!hahaha

1. Nasi Kerabu



I baru je buat entry nasi kerabu tu di SINI

Bulan puasa tahun ni, i dah berbuka dengan nasi kerabu sebanyak dua kali. Lazat!

2. Murtabak



Banyaknya!

I lebih prefer murtabak daging. Murtabak memang confirm beli sebab tak reti nak buat. Hahaha. Kali ni dah pernah makan sekali. Tapi banyak sangat telur. tak best!

3. Laksa Penang



Dulu hampir tiap minggu beli. Tapi tahun ni takde plak sebab time buka nak makan nasi je. Benda lain tak nak..huhu

4. Kuih Pelita



Sekarang banyak orang jual macam ni?

I tau kuih ni banyak nama tapi i nak panggil ni juga! My mum pandai buat kuih ni. My sis pun ada buat entry resepi kuih ni kat SINI. Tapi tahun ni i tak makan lagi :(

5. Kuih Buah Melaka



Ni dah makan dah. My mum buat. Nyummy!!

Erm..rasa tadi macam banyak. Tapi tetiba terfikir ni je. Nanti la update lagi bila ada..Hehehe

P/S: Tahun ni banyak yang tak dapat makan sebab banyak masak kat rumah. ^_^. Gambar dari Google

10 maklumbalas:

  1. Cheq Tun said...:

    pergh... nasik kerabu.. kecuq ayaq liauq cheq...

  1. poce taun nie i bnyk makan ruti jek..tah apahal tah...nasi lgsung xle nak makan... pelik jugak nie...

  1. TeD said...:

    i suka semua... cuma, number 1 tu masih berjinak jinak... ;)

  1. un_sign said...:

    i baru terpikir2 nak mencuba buat kueh melaka tue,Siap pinjam buku masakan kat library taw.

  1. chenta said...:

    cheq tun : g mkn waktu buka nnt k ^_^

    cik jim : ruti?makin kurus la u babe

    ted : semua bestkan?!heheh

    unsign : wah!nak rasa

  1. tu larr pasal babe... xpe raye nnty compom nek balik..hihi

  1. un_sign said...:

    haha.
    balik nie nak cuba, dulu buat lembik sangat lah u. kali kedua pulak keras.skang tengah berusaha nie.hehe

  1. chenta said...:

    cik jim : lame lg raya babe..hehe

    unsign : heheh..dh jadi, bg i rasa tau

  1. tahun ni tak penah bbuka lg dgn laksa penang..yg laen sume dah

  1. chenta said...:

    hehehe..pe mknan fav u plak?