Followers

Laptop owh laptop

Friday, August 13, 2010
Laptop yang i ni dah berusia lebih 5tahun. Dah terlalu usang dah. Siza RAM dan HD confirm la kecil sebab dulu kan mana nak dapat RAM 2GB ke atas. HD 250GB ke atas. Tapi laptop ni memang banyak berjasa pada i lagi-lagi masa i belajar dulu. Laptop ni la yang tolong i siapkan assigment, siapkan projek Diploma. I belajar degree pun, laptop ni la tolong i juga.

Now laptop ni dah mula perlahan. Baru online sekejap, dah mula hang. Padahal bukan Mozilla je pun. Buka website pun satu, dua website je. Itu pun dah hang. Sedih  tengok laptop ni. Penat i jaga dia dari dulu. Tapi i memahami juga yang dia dah terlalu tua. Kalau hak milik kerajaan ni, dah boleh masuk dalam kategori lupus tau.!

I tak tahu la nak beli laptop baru ke tak.. Wajar ke tak wajar ek? Kalau wajar pun, mana nak cari duit ni???

7 maklumbalas:

  1. bArdbOO said...:

    waar..sbb dh gn lima thn..cian laptop tua..dia prlukan rehat..hehe

  1. chenta said...:

    itula..tp mane nak crk duit?huuu

  1. laptop kite same umooo....
    tapi saye punya lagi sedey citer dia..
    stakat ni dh 5 kali format..
    built-in webcam dah lama mati..
    built-in mic mmg xles gune..
    kalo pasang lama ciket mmg dia akn bunyi mcm enjin kapalterbang...hohohoho...tp nasib bek masih blh digunakan utk online dgn laju n tgk movie bile boring...

    *** hohoho..tu la laptop sy yg xpenah digunakan utk wat assignment sbb degree yg sy bt ni mmg xde assignment...hohoho..

    **** takkan tukar slagi masih boleh guna..tapi kalo ade org bagi yg baru, tadah tangan terima je lah..btol x?

    btw..salam ziarah tuan rumah!!!
    lupa nk ucap slmt berpuasa.

  1. chenta said...:

    terima kasih komen yg panjang ni..heheh
    selamat berpuasa juga ye..

    laptop sy br 3kali je format..tp asenya time belajar je dulu..now dh 3thn takde format dh..

    laptop sy kdg2 ade bunyi mcm enjin kapal terbang gak..hehehe

    nak buat mcmane.sy ni student IT n sains komputer..mmg byk la bermain dgn laptop ni..perisian semua berat2 plak tu...

    tp kalau ade org bg, tadah tgn juga :P

  1. beli jek bru sya...swap jek kad... bulan2 bayar.. huhu..

  1. - zuriey - said...:

    guna la yang lama tu dulu..dah ada budget baru beli lain

  1. chenta said...:

    cik jim : mahu swap apakah?kad pong tada!hahahah

    zuriey : tp perlu tahap kesabaran yg tinggi bila dia mula hang..huuu