Followers

Hari weekend dengan kuih siput

Monday, August 23, 2010
Ahad dari pagi sampai ke petang, yunk, housemate n i dok buat kuih siput..tapi housemate i join tengahari lepas dia balik belajar driving. Leceh gak buat kuih siput ni. Nak kena buat satu persatu sampai habis tepung. Housemate yang buat dari tengah hari pun tak larat buat..huhuhu

Meh i share gambar. Resepi nak gak ke? Ni resepi yunk. I pelik bila dia tak letak cili. Setahu i kena letak cili. Malam tadi i makan, fuh! Manis betul. Macamana la nak bagi my mum ni.. Huhuh. Kang buat siput goreng bercili gak kang..huhuhuhu





















Sebelum digoreng



Selepas digoreng


12 maklumbalas:

  1. farra8979 said...:

    xdek resipi pun.. T_T

  1. eid said...:

    i penah buat sekali... rase2 nye tak nak buat lagi dah kot.. leceh + sakit ibu jari sebab menekan tepung tu kat acuan siput tu... 1kg tepung tapi 2 hari baru siap... nanges!

    but good effort for u!! sekurang2nye penah buat kan.. hihi

  1. sodap2...
    nk buleyh..
    hehehehe

  1. wahhh.... nmpak cam sedap... i jumaat nie bljar wat kuih siput ngn kek asam manis...

  1. chenta said...:

    farra8979 : nak resepi ke?

    eid : yesza! dulu pernah je buat dgn mum...ni br try sendiri buat mase bujang..hahahah..tp kan..mcm tak jd je.. housemate kata sedap..i plak rasa tak..hahaha

    senandung semalam : boleh awak..meh dtg beraya rumah kita :)

    cik jim : wah!siap belajar hah..belajar kat mane?

  1. kt mktb ni stiap jumaat ada xtviti.. so bulan poce nie xtviti nya kelas memasak.. so i join lar 2kaki..nnti dpt bwak balik rasa...hehehe

  1. chenta said...:

    owh..bestnye...tp kan kuih siput ni senang je adunannya..tp nak bentukkannya bukan main susah lagi

  1. klau nak cepat siap mengentel siput tu, kna gotong royong le... sapa x tolong gentel x yah makan...

  1. chenta said...:

    hehehe..tak ramai kakitgn yg nk tlng bt..hehehe

  1. chenta said...:

    hehehe..tak ramai kakitgn yg nk tlng bt..hehehe

  1. ms sz said...:

    Btw, kuih hang nampak shedap wooo. rupa ajelah. rasa tak taw

  1. chenta said...:

    ye...ramai yg kata nmpk sedap..kat FB pun ada yg kata..geram nak rasa..hehehe