Followers

Bila kita sayang orang...

Saturday, August 14, 2010
Bile kite sayang org tu, Kita tunggu dia lame pun xpe.. Tapi bile dia tunggu kiter? Dia marah2… Hati kata, ala…adatlah ada yang menunggu & ditunggu… Bile kite sayang org tu, Kite x tido pun xpe layan dia yg tengah bosan @ ade masalah… Tapi bile kite bosan @ ade masalah… Ada dia layan kite?? Hati kate xpe, dia busy kot… Bile kite sayang org tu, Kita gaduh dgn dia, kita diam je… Tapi dia heboh satu dunia… Hati kate xpe, dia tension tu… Bile kite sayang org tu, Kita col nak cakap dgn dia Tapi dia bagi phone kat org lain… Bila dah jadi cam tu, Hati kata, xpe…ckp je,kawan dia, kawan kite gak… Bile kite sayang org tu, Kita bercerita dgn dia, dia wat x taw je… Tapi bile dia bercerita dgn kita, Kita dengar, sepatah2 kite ingat.. Hati kata xpe, sayang katakan… Bile kite sayang org tu, Kita & dia lapar.. Tapi kite bagi semua roti kita kat dia… Hati kata,ala…jagalah hati dia.. Kesian..dia lapar tu…. Bile kite sayang org tu, Kite sanggup bagi dia rest bile dia letih, Tapi bile kita letih, dia suruh gak kite layan dia bila dia bosan…Adil ke cam tu?? Hati kata, ala…bukan slalu pun… Bile kite sayang org tu, Kita jadi cam tak tentu arah bile dengar dia sakit, Tapi bile kita sakit… Dia siap kuar dgn kawan2 dia g meraikan hari kesakitan kita… Hati kata, ala xpe.. Tak kan dia nak b'kepit dgn kita 24 jam je… Bile kite sayang org tu, Kita x pernah tipu @ pentingkan diri sendiri pun… Tapi dia menipu & hipokrit kat kita, Hati kata xpe, dia memang cam tu… kenalah trima seadanya… Bile kite sayang org tu, Kite sayang nk tinggalkan dia slama2nya.. Tapi dia tak tahu kite berdepan dgn maut, Walaupun kite sakit, dia kate kat kite, sakit biase2 je tu, jangan nak mengarutlah.. Hati kata, camne la dia bile kite tak de nanti… mesti dia hepy kan ...? Bile kite sayang org tu, Kite tak sanggup tengok dia derita walau sikit pun… Tapi dia tak nak hargai diri kite, Hati kata, tau tak betapa kita sayangkan dia???... Bile kite sayang org tu, Kite sanggup tinggalkan dia selamanya untuk kebahagiaan dia… Tapi dia pernak ambik tahu tak pengorbanan kite?? Hati kata xpe… janji insan yang di sayangi bahagia… Dan…………­……! Bile kite dah tinggalkan dia slama2nya… Dia datang ziarah pusara kite… Dia kata.. mintak maaf sebab :- - pernah mengata kite… - pernah wat kite tunggu dia… - pernah paksa kita layan dia time die bosan… - pernah heboh satu dunia pasal salah kita… - tak pernah hiraukn col kita… - tak pernah dengar luahan hati kita… - pernah wat kite kelaparan sebab dia… - pernah ganggu waktu rehat kita… - tak pernah hiraukan sakit kita… - pernah pentingkan diri dia sendiri… - tak pernah memahami penderitaan kita… Bile kite sayang org tu, Kite wat ssegala-galanya untuk dia, Tapi dia tak pernah nak fahamkan…?? Bile kite tinggalkan dia… Dia datang pada kite & kata Sorry…! Sorry???­ selepas lukakan hati kite?? Bile kite sayang org tu, Kite kata xpe lah Aku dah tinggalkan dunia… Moga dia bahagia tanpa kite.. tapi ada dia wat ape2 untuk kite…?? ada dia hargai ape yang kita wat untuk dia...?? dia lagi bahagia dgn dunia & kawan2 dia.. Hati kata, xpe la.. mengalah demi insan tersayang… Dan hati kite kata lagi, tak pe la, walau ape pun yang dia wat, Kite tetap sayang dia….. untuk selamanye smpai bile2 pun… Dan bile kita cakap kita sayang die lebih dari diri kita sendiri, die kata kita saje je nak ambik hati die… padahal die tak tau kita memang sayang seluruh jiwa kita... nak wat semuanya untuk die selagi kita mampu….

8 maklumbalas:

  1. ZACK ENTRY said...:

    sayang kepada-NYA adalah lebih baik..






    latest entry Main Bowling Di Bulan Puasa

  1. betul
    sedih kann?
    kdng3 rse mcm kite yg syg die tp die xtau pape ;(

  1. chenta said...:

    thanks all..ni pun i copy dari orang lain..rsa menarik plak baca ^_^

    yang penting sayang kepada Allah adalah segala-galanya

  1. eazlye said...:

    sya pas baca nih.....
    baru i phm....np n sbb ape die mintak semua tuh...
    cerita u ada pro n conts....
    ada yg dr i...n ada yg dr die...
    tp kebanyakkan dr i...
    i sedar i byk buat slh....
    to i tau sorry bukan caranya....

  1. chenta said...:

    babe, cerita ni i copy je dr org lain..i taktau cerita siapa pun...cuma ianya buat i tertarik..mane tahu, suatu hari nanti ia akan membantu i..

    babe, i tak tahu ape mslh u dgn dia..tp kalau u rasa lps u bce ni, u phm mslh u dgn dia, bagusla..so boleh la u cube utk perbaiki keadaan..

  1. eazlye said...:

    thx....
    im try....