Followers

Adik beradik muka kena sama ke?

Monday, August 09, 2010
Pelik betulla i. Perlu ke adik beradik bermuka sama? Sedangkan kembar pun ada yang tak sama kan? Inikan plak adik beradik...

Puncanya begini..

My sister n me kerja di jabatan yang sama cuma berlainan state. Then bila dah sama jabatan, bidang tugas pun sama, so mesti la akan bertemu di kursus or seminar. Pastu ada syarikat maintenance yang dilantik oleh kementrian untuk buat kerja di jabatan. My sister n me ni kira state selatan. So orang yang datang kerja tu kadang2 orang yang sama. So orang tu akan jumpa my sis n me..

Then ada di antara mereka yang bertanya,

" Adik beradik ke? Kenapa muka tak sama ye?"

Ada gak yang cakap,

" Adik beradik kan? Patutla muka sama.."
Baru-baru ni ada seorang tu cakap,

" Adik beradik? Tapi muka tak sama plakkan.."
Erm, yang cakap tak sama tu mungkin jujur la. Tapi yang kata sama tu, macam nak membodek je. Terus terang memang muka my sis n me tak sama. Tapi memang kena sama ke? Tak kan?Erm...Pelik ke kalau tak sama?

Meh i nak tepek gambar my siblings..


Gambar my sister. I amik dari profile fb dia



My lil bro. I amik dari profile FB dia juga.



Ni gambar profile FB i. Boleh terima?Hahahah

7 maklumbalas:

  1. saya_arief said...:

    nak same je muke 3 3 ni..
    :P
    adik beradik kan...
    hoho.

  1. hihi.. biasala tu kan..
    kdg2 kita x prasan tang mana yg sama..
    tp mst juga ada sikit psamaan tu

  1. k-girlz said...:

    kalau di tenung ada jer persamaannya.. agaknya dowang tu nak 100% sama kot... heheee... baru caya adik beradik..

  1. chenta said...:

    my sis n my lil bro mmg ade persamaan sikit..tp i dgn diorg lain..i sama dgn my lil lil bro..heheheh....

  1. ms sz said...:

    adik beradik dengan syahida? muka tak sama pon? --> ayat biasa

    aku peduli apa? ngko nak check DNA ke? Huahuahua

  1. Queen said...:

    lebihkurang la....i pernahjumpe yang lagi tak sama...

    ok pe

    sorang ikut mak

    sorang ikut ayah
    sorang campor...

    ahahah

  1. chenta said...:

    kami 4beradik. 2 ikut mum,2 ikut dad..fair rite?hehee

    yeah!my sister telah berkata2 ^_6