Followers

Rasa hati..

Tuesday, July 06, 2010
Aku tahu ada sesuatu dalam hati ini yang macam tak terluah. Tak tahu apa tapi rasa hati berat sangat. Terasa sangat berat!Hari ni lebih fokus pada kerja, tapi apa yang dibuat, tidak seperti yang diharapkan. Ade sesuatu yang berat dalam hati ni. Sampaikan baca entry orang, aku boleh rasa sedihnya sekali. Hampir-hampir menitiskan airmata masa baca entry Desire Queen pasal Aku Terduduk Menangis dan Merayu. Macam-macam bermain dalam fikiran. Aku tau hidup aku tengah tak happy sekarang ni. Bagi sesiapa yang tak pernah kenal aku, aku ni jenis happy go lucky. Jenis happy, gelak ketawa. Tapi kalau aku diam, macam tak bermaya, memang confirm ada sesuatu dalam diri aku. Dan ianya terjadi sekarang. Tapi aku tak tahu apa yang nak aku luahkan.......

5 maklumbalas:

  1. Queen said...:

    berzikir dan berbicaralah dengan Allah..itu terapi yang paling baik..bila kita berzikir..berselawat...menyerahkan diri sepenuhnya...kepada pencipta...InsyaAllah hati akan tenang...semoga Chenta tetap tabah dan kuat ye....Allah sentiasa bersama kita.... =)

  1. k-girlz said...:

    napa ni, apa yg mengganggu diri u.. meh citer kat i.. :), leh msg2 i... apa pun u kena istighfar banyak2 ye.. jgn terlalu ikutkan perasaan..

  1. chenta said...:

    queen : terima kasih sis..harap sis pun macam tu juga...tabah menghadapi segala dugaan

    k girl : entahla..xtau

  1. jangan terlalu berfikir banyak..kadang2 hidup ini mcm roda..kejap kita happy kejap kita berduka..segalanya take it as ++ve..ianya boleh mematangkan kita & mengajar kita erti kehidupan yg sebenar..kalau x de dugaan, hidup x best pulak..setuju tk?

  1. chenta said...:

    setuju..org blh trima dugaan hidup tp org rasa mcma de sesuatu dlm diri org, yg org tak boleh tau apa. tp ia sangat menganggu!