Followers

Jiran owh Jiran

Saturday, July 10, 2010
Kisah 1 :

Hari Rabu lepas. Waktu senja. I baru pulang dari main badminton dengan housemate. Housemate dah masuk rumah, i ambil hp dalam kereta. Time nak tutup pagar, jiran (husband, wife n daughter) keluar rumah, tak tahu nak pergi mana senja-senja macam tu..

Daughter : Hye kakak (sambil buat muka comel, lambai-lambai tangan)

Wife : Tak kerja ke?

I : Tak. Kerja pagi.

Wife : Owh. Office hour ye. Senang la ye kerja office hour.

I : Ye (sambil senyum je)

Wife : Akak duduk Johor kat mane?

I : Erm...Kat Kluang (What!Dia panggil i KAKAK?!!)

Bengang i. Terus cakap dengan anak dia..

I : Nak pergi mane?

Daughter : Nak ikut?

Nasib baik anak kau comel. Sejuk sikit hati i

Kisah 2 :

Tadi, dah nak senja juga. Tetiba ada orang beri salam. Nampak si wife

Wife : Akak, nanti keluar tak? Nak minta belikan topup la. Abang takde sepanjang hari ni.

I : Erm..tak keluar la malam ni.

Wife : Ye ke? Nak beli topup, kedai jauh. Motor ni kena start pakai kaki plak. Starter dia rosak. 

I : Owh. ye ke? Nanti kalau saya nak keluar, saya bagitahu la ye.

Wife : Ok kak..

Ish..dia ni perasan muda ke apa? Dalam rumah i ni, i paling muda. Tapi i rasa, dia lagi tua dari housemates i. Dia pun dah kawin, dah ada anak. Anak agak besar juga. Dalam umur 3 or 4 tahun. Tapi kenapa la panggil i kakak. I muda lagi tau!Sob..sob..sob..Sedih!

I pernah cerita kisah 1st pada officemate i. Diorang bagi cadangan. Bila jiran tu panggil i kakak, i panggil je dia makcik. Hehhehehe. :P

5 maklumbalas:

  1. ayaa alyy said...:

    i sokong officemate u. hehe

  1. chenta said...:

    hehehhe..nnt i try buat

  1. betol2..
    setuju..
    xpun nenek je trus.....
    ahhahaa

  1. zaralyn said...:

    Positive part is, she will respect u when she'd already assumed u're okder than her. Okay la tu sya! Ngeeee... :D

  1. chenta said...:

    senandung semalam : hahaha.nenek itu melampau

    zaralyn : tak mo la sis..