Followers

Gadjet BlackBerry 9700? - Cabaran 2 dan 3 Wawwi

Friday, July 23, 2010
Dapat emel ni dah lama, tapi disebabkan tanggungjawab dan bebanan kerja yang melimpah ruah ke ladang gandum sejak dua menjak ni, tak sempat la i nak publish awal. Ini pun auto publish aje. Bizi ok!

Ada siapa nak menang Blackberry 9700? I pun mahu tau.. Teruskan membaca k!Dulu i pernah buat entry pasal Wawwi Widget. Cara baru untuk blogwalking sambil kumpul point. So now, GengBlogWalking yang owner pada wawwi widget tu mengadakan 3 cabaran dan hadiahnya, confirm la blackberry 9700 tu! Jom baca cabaran 2 dan 3 dulu.

CABARAN 2

Cabaran 2 akan mulai berlangsung pada Ogos ini.
Sementara menanti bulan Ogos, bulan kemerdekaan ini, bagi blogwalker yang mencapai top blogwalker yang mempunyai mata ganjaran (points) tertinggi dengan minimum 100,000 mata ganjaran akan memperoleh:-
 • RM100.00 tunai terus ke Akaun Bank anda.
 • Juga akan menerima 1 slot banner 125×125 di sidebar blog ini
 • 50 000 mata untuk Anchor Ad di widget (ia terletak di sebelah atas sekali pada senarai blogger).
3 top blogwalker yang layak & terpilih pula akan menerima:
 • 1 slot banner 125×125 masing-masing di sidebar blog ini dan
 • juga 30 000, 20 000, dan 10 000 mata masing-masing.
Jadi blogwalkinglah pada list anda dan juga pada list downline blogwalker (bertanda REF) untuk mengumpul mata ganjaran sebanyak yang boleh :-)
Cabaran ini sehingga 31 Julai 2010 sebelum jam 11.59 PM.
Bagi blogwalker yang sudah mendaftar tetapi tidak memasang widget di blog, anda digalakkan untuk memasang semula. Rugi besar tu.. Joinlah contest ada untung dapat duit free.. :p ( Downline i ada 3orang. Ketiga-tiga orang tu tak pasang widget pada blog diorang. Rugi oo. Harap-harap diorang baca la entry kali ni.)

CABARAN 3

Cabaran 3 ini berlangsung sehingga 31 Disember 2010 sebelum jam 11.59 waktu Malaysia dengan minimum mata ganjaran diperlukan ialah 5 juta mata, Top Points tertinggi. Yang dapat 5 juta mata mungkin nak bagi special reward (UPDATE). Insyaallah mesti ada yang boleh capai punya sebab sangat mudah untuk mendapat mata melalui widget ini. Sesiapa sahaja klik dan blogwalking anda dapat mata ganjaran.. Jemput-jemputlah sanak saudara semua untuk blogwalking pada widget blogroll anda asalkan talian internet adalah berasingan.. hehehe :D
Mulakan aktiviti jejak menjejak anda melalui Widget Wawwi Matrix BlogWalking ini dan teruskan berjuang mendapatkan sebanyak mungkin downline blogwalker. Hal ini kerana semakin ramai downline blogwalker anda, lebih cepat dan mudah untuk anda mengumpul jumlah mata.
Seperti biasa, bagi blogger-blogger yang berminat untuk menghebahkan contest ini semudah copy paste ke artikel blog anda, dan kemudian sila tinggalkan jejak artikel anda di komentar. Anda bakal menerima:-
 • 1 lebar dan 1 kedalaman list widget anda.
 • 5000 mata ganjaran
Tempoh diperlukan untuk mengkreditkan mungkin sehingga 7 hari bekerja dan jika blogger sebelum ini masih belum mendapat jumlah kredit, ia mungkin kerana saya dan team GengBlogWalking terlepas pandang. Ia akan dirujuk semula selepas ini.
Ohya, ada yang bertanya beberapa persoalan. Macam-mana untuk mendapat duit melalui widget ini?
Jawapannya: Apabila widget ini telah selesai sepenuhnya dibangunkan dan telah wujudnya sistem untuk blogger sesama blogger boleh beriklan di widget ini secara automatik. Jual beli mata ganjaran akan berlaku dan di sini anda semua boleh buat duit. Apa pun mata ganjaran memain peranan utama. No points, No money :-)
Jom blogwalking… :-)

Hadiah Utama untuk cabaran 3 ini ialah :- • 1 BlackBerry 9700 untuk dibawa pulang kepada top blogwalker bertuah.
 • 3 Bulan Iklan banner bersaiz 125×125, 468×60 di blog dan widget
 • 1 Juta mata untuk iklan Anchor Ad 
whoot..whoot..menarik bukan?

Hadiah cabaran 3 telah disponsor oleh :-

VTopLeader - Kita Sama-Sama Lumayan.


Jom sama-sama join k. Untuk kebanyakkan isi dalam entry ini, i ambil dari SINI

1 maklumbalas:

 1. Aminjohar said...:

  Terima kasih Join.. :-)

  jemputlah kenkawan ramai2x klik2x di dan blogwalking di list Syasya ya. :-)

  Lagi ramai yang tolong klikkan lagi banyak points dapat. :-)