Followers

World Cup

Friday, June 11, 2010
World cup dah nak mula. Malam ni kan kalau i tak silap? Kali ni kat Africa. Malam ni perlawanan pembukaan tuan rumah. Antara Afrika dengan Mexico. Pengalaman i dengan world cup masa world cup kat Korea. Korea Selatan kalau tak silap i. Betulkan i kalau i salah k ^_^

Masa kat Korea tu, perlawanan kebanyakkannya siang waktu Malaysia sebab waktu kat Korea pun lebih kurang Malaysia. Beza beberapa jam je. So dapat la i tengok. Masa tu i sekolah menengah.Tak ingat la form brape.Form 3 kot. Masa tu pagi i sekolah menengah, petang i sekolah agama. I kan orang Johor. Ada sekolah agama. Dulu darjah 3 sekolah kebangsaan, darjah 1 sekolah agama. Itu yang dah sekolah menengah pun masih sekolah agama. Tambah-tambah i budak lompatkan. Dari darjah 3 terus ke darjah 5. So kira la kalau i form 3, sekolah agama darjah berapa. Hehehehe.

Masa tu i minat England je. Itupun sebab ada David Beckham. Hahahahah. Memang handsomekan dia? So bila England ada game petang je, i akan ponteng sekolah agama sebab nak tengok game tu. Jahat tak?Hahahaha. Memang jahat gila wey. Pentingkan duniawi dari akhirat. Hahaha. Masa tu budak-budak la. Tak boleh nak pikir sangat.Sekarang dah taubat dah. Tapi dulu bukan banyak kali pun i ponteng. Rasanya dua kali je kot.. Kelakar betul kalau ingat masa dulu.

Now world cup kat Africa pulak. Jangan harap la i nak berjaga malam untuk tengok. Tidur lagi bagus!Heheheheh. Lagu world cup kali ni Waka Waka by Shakira. Best~Best~!

Pi cari lagunya ye. I letak lirik je

You're a good soldier
Choosing your battles
Pick yourself up
And dust yourself off
And back in the saddle

You're on the frontline
Everyone's watching
You know it's serious
We're getting closer
This isnt over

The pressure is on
You feel it
But you've got it all
Believe it

When you fall get up
Oh oh...
And if you fall get up
Oh oh...

Tsamina mina
Zangalewa
Cuz this is Africa

Tsamina mina eh eh
Waka Waka eh eh

Tsamina mina zangalewa
Anawa aa
This time for Africa

Listen to your god
This is our motto
Your time to shine
Dont wait in line
Y vamos por Todo

People are raising
Their Expectations
Go on and feed them
This is your moment
No hesitations

Today's your day
I feel it
You paved the way
Believe it

If you get down
Get up Oh oh...
When you get down
Get up eh eh...
Tsamina mina zangalewa
Anawa aa
This time for Africa

Tsamina mina eh eh
Waka Waka eh eh

Tsamina mina zangalewa
Anawa aa

Tsamina mina eh eh
Waka Waka eh eh
Tsamina mina zangalewa
This time for Africa



I pakai Jersey Sepanyol. Murah je. RM25. Mahu? Ada lagi Jersey Portugal dan German.

4 maklumbalas:

  1. eazlye said...:

    i aRgentina......
    mau g beLi underwear argentiNa yg byford tuh..smart giLer2..hahaha

  1. chenta said...:

    beli la..pastu tunjuk kat i smbil pakai..hahahaha

  1. eazlye said...:

    wakakakakaka.......
    xboleh blah kan ayat..hahahahaha...
    xnk r..selulit bersepah2 hahahaha

  1. chenta said...:

    hahahha..br nak tengok!!