Followers

SUKMA Melaka

Tuesday, June 15, 2010
Logo SUKMA kali ni



Hari ni SUKMA Melaka ni last day. Dah seminggu lebih diorang berkampung kat Melaka ni sampai penuh semua hotel dan homestay.. Tinggal hotel 4star ke atas je yang masih free. Kat MITC ni tempat untuk acara Bola Jaring, Sepak Takraw dan Silat. I masih tak sempat nak tengok disebabkan kerja..

Then disebabkan SUKMA ni, parking kereta semua dah jadi tempat gerai-gerai jualan. Macam-macam ada! So dari minggu lepas kena parking jauh sikit. Huuu. Dah la pagi tadi ada kereta bengong. Parking entah pape je..Boleh plak dia parking tengah jalan..

Tadi masa pergi minum pagi, ramainya kat dewan tu. Macam-macam bunyi ada. Maybe hari ni banyak perlawanan akhir kot. Petang kang dah penutup..

Ada seorang kazen i, perempuan, dia main hoki untuk Negeri Sembilan. Dah berbulan dia praktis, tetiba dia sakit tulang belakang. Bila coach dia suruh pergi check, rupanya tulang belakang dia problem. Padahal lagi sebulan nak SUKMA. Kesian kazen i seorang tu. Nangis-nangis dia. Now dia nak try sukan memanah plak. Orang kalau dah minat sukan, mesti nak sukan juga kan??Tapi memang kesian la kat dia. Takde rezeki, nak buat macamana kan...

Haritu Melaka leading untuk kutipan pingat. Johor? Jauh la ketinggalan.. Kesian negeri i. Huuuu. Tapi nak buat macamana, atlet Johor dah tak banyak. Time i sekolah dulu, banyak la. Now Wilayah Persekutuan yang leading dengan 26 pingat emas.

Pada yang menang tu, tahniah la. Mana yang kalah tu, cuba lagi nanti k!



Ni plak Maskotnya. Hang Tuah! ^_^

3 maklumbalas:

  1. sukma da hbs... smpah x prsan...

  1. lah nak habis dah ke..baru nak pergi tengok

  1. chenta said...:

    senandung semalam : ye..arini last

    darkangel : ye..telah habis k.tgk thn lain plak