Followers

Melaka - Jb - Melaka

Saturday, June 12, 2010
Penatnya hari ni. Pagi tadi awal-awal pagi dah bangun. Macam nak pergi kerja plak. Sebabnya tiket bus ke JB i pagi ni pukul8pagi.

Hari ni i perlu ke JB sebab ada undangan majlis perkahwinan kawan i. Dia orang KL, tapi majlis ni belah perempuan kat JB. I tak tahu jalan kat KL, so i pergi yang kat JB ni. Lagipun i pergi dengan my sis sebab my sis pun dapat jemputan tu gak. Kami bertiga sama-sama kawan la.. Pergi ni i naik bus KKKL Ekspress sebab bus tu ada seawal 8pagi. Bus lain pun ada gak macam Delima, Cepat Ekspress. Tapi i nak naik KKKL juga. Perjalanan ambil masa 3jam. Kul11pagi i dah sampai bustand Larkin. Then my sis ambil i, g rumah dia dulu.

Kul2lebih, lepas abang ipar i balik, terus g majlis kawin tu. Adik-adik i yang dua orang tu pun ada sekali sebab sempena cuti sekolah ni, diorang duduk dengan my sis. Almaklum la. Rumah my sis ada kolam renang. Huhuhu..

Tema pengantin, hitam putih. Gambar ada dalam kamera my sis. G majlis tu sekejap je. Then i pulang semula ke Melaka. Beli tiket kul4petang. Naik bus Transnasional plak sebab KKKL ada kul430petang. Malas nak tunggu lama2 kat Larkin tu. Dah la seorang2. Bus transnasional agak cepat gak. Kul7malam sampai Melaka. Memang la 3jam juga. Tapi sempat singgah kat Machap setengah jam.

So sekarang i tersangat penat. Esok nak pergi majlis kawin officemate i kat Melaka ni plak. Kalau tak pergi esok, memang i tak balik Melaka lagi sekarang ni. Baik i stay je kat umah parents i kat Kluang.. Huuuu..

P/S: Penat, tapi nak habiskan novel semalam tu. HEhehehe

0 maklumbalas: