Followers

Lagenda Budak Setan (LBS)

Monday, June 07, 2010
Trailer cerita ni dah keluar awal-awal lagi membuatkan i tak sabar nak tengok. Siap download lagu Bila Cinta OST Lagenda Budak Setan tu awal. Dulu i baca gak novelnya tapi dah lama dah. Kalau tak silap i, masa i sekolah menengah kot. Itu pun tak ingat novel siapa i pinjam. I memang tak suka beli buku novel. Pinjam orang je. Hehehehe. Tapi dulu baca macam tu je. Tak sangka plak novel tu akan dikeluarkan dalam bentuk filem pulak. Dah macam cerita Harry Potter gitu! Lagipun masa i baca novel tu, novel tu dah lama kot keluar. I sekolah menengah tahun 2000. Novel tu zaman 90-an..

Tapi cerita novel selalunya lebih sedap dari cerita di filem sebab filem banyak yang dia cut dan pendekkan. Mana mungkin novel yang beratus-ratus muka surat tu boleh difilemkan dalam masa sejam lebih. Kita baca novel tebal macam tu pun ambil masa juga nak dihabiskan..

Semalam lepas pergi kenduri kawen kawan i masa BTN + Induksi dulu, i pergi tengok wayang cerita Lagenda Budak Setan (LBS) ni. Ramai juga orang kat panggung. Confirm box office la cerita tu. I suka sangat bila Lisa berlakon bersama Farid Kamil. Diorang nampak sweet je berdua! Lagipun memang sesuai Farid n Lisa bawak watak Kasyah dan Ayu tu. Que Haidar plak i rasa, banyak scene dia, yang dia nangis. Banyak babak sedih untuk dia. Walaupun banyak kali i tengok dia nangis, i boleh tahan lagi airmata i. I ni sensitif tengok orang nangis, tapi kali ni boleh tahan plak. What a suprise!Hahahha.

Tapi bila ending, memang tak boleh tahan la. Akhirnya i nangis gak. Huuuu... Sedih kot tengok percintaan Kasyah dengan Ayu. Ade je halangan dalam hubungan diorang. Walaupun dapat gak bersama pada akhirnya, tapi sekejap je waktu tu. Sedih tau...Sedih sangat!

Lepas ni ada sambunganya lagi. Mesti berkaitan dengan Katerina... Sesiapa tak tengok lagi tu, pergi la tengok. Best!








View sangat cantik!

8 maklumbalas:

  1. shafiq said...:

    best ke ? member kata jiwang sgt cerita ni..huhu..


    My latest entry : Wanita Dipecat Kerana Terlalu Seksi

  1. chenta said...:

    jiwang mcm novelnye juga..sesuai kot dgn jiwa saya

  1. ezfezrid said...:

    cerita ni best kalo kiter bace novel die..
    if xpenah bc LBS, maka jdik biase2 jek citer nih...

    i siap tempah tiket flight tuk balik jb, semata2 nk tgok muvee nih ngn my wife..
    giler x??

    tp LBS lagik best kalo die uat mcm episod adamaya..mesti lagik puas...

  1. chenta said...:

    ezfezrid : uit..gila utk tersyg, takpe..partner i pun turun melaka semlm sbb nk g tgk cerita tu dgn i la..heheheh

    kalau dibuat drama, i rasa meletup gak mcm adamaya. cume jgn la meleret sgt...

  1. eazlye said...:

    huhuhu..betoL r..kalo buat drama ala2 nur kasih ke adamaya ke..mmg pecah TV..[bukan pecah panggung..] hahaha

  1. chenta said...:

    uish,jgn la pecah tv.mahal nk beli tau..heheeh

  1. dear,
    LBS now making for drama...
    ngah shooting my dear...
    n...
    dalam drama...
    sambungannya abes untuk semua trilogi...
    len kali tanya pade yang berkenaan...huhuhuhu

  1. chenta said...:

    saya insan biasa : ala..sorry la sayang..tak sempat nak search dan review....huuu