Followers

Word verification!

Wednesday, May 26, 2010
Pagi tadi ternampak entry terbaru INTANNURULFATEHA pasal comment. Dia minta follower n reader dia guna pop up comment dan buang word verification yang dekat komen tu. I memang buat pop up comment n tiada word verification sebab benda tu memang annoying!I sangat setuju dengan dia. Bila i buat blog walking kat blog yang i baru tau or dah lama i jadi reader blog tu, bila nak komen, nak tunggu dia loading..Huish.. Lama betul! Kalau diorang buat pop up, atleast sambil komen, boleh baca balik entry yang hendak dikomen tu..Ada gak yang keluar komen kat bawah tu. Tapi lambat gak nak loading. Tapi masih ok la dibandingkan bila komen, dia akan buka page komen. So page blog tu dah takde. Kadang-kadang bila tengah taip komen, boleh lupa pasal entry tu. So kena la back balik untuk baca entry...

Then pasal word verification tu. Leceh sangat ye! Wordnya takde la susah sangat pun. So buat pe nak letak word verification tu? Apa la nak secure sangat pasal komen tu. Kalau tak nak, delete aje.. Kadang-kadang bila ada word verification tu, i jadi malas nak komen dan blah terus dari blog tu. Tak tinggalkan jejak pun. Huuuuu.. So uols yang ada macam tu, pikir-pikirkan la....




P/S: Maaf kalau ada yang terasa. Ini sekadar pendapat i. Kalau uols masih nak guna cara uols, gunala. Tak salah pun...Huuuuu ^_^

8 maklumbalas:

  1. betol2...
    sokong! =)

  1. chenta said...:

    kan?annoying kan?

  1. Queen said...:

    dulu memang ade pakai....tapi skang dah tak pakai....sejak kak nita sentap (mana lah die kan..huhuhuhhu) request secara direct...eheheh...so terus tak paaki dah..memang banyak spam masuk....nak delet pun malas gak sebenarnya....so buat tak tau je..biorla dia kat situ....eheheh..

    memang macam malas gile...kadang tu lepas komen tekan butang publish, pastu ingatkan loading utk upload comment...pestu baca blog lain..pestu tak check dah yang tadi tu..rupanya ade verification..tapi dah tutup...bila sedar?bila buat return visit komen kita tadi tak de....huhuhuhu

  1. mukdobe jr. said...:

    actually, word verification tu untuk mengelakkan spam.(^_^)

    tapi, memang sangat annoying actually

  1. kacang said...:

    macam2 word verification keluar.=P

  1. chenta said...:

    queen : huish..panjang komen. thanks!itula.bile nak cepat, kdg2 tekan send.tp ade word verification..huuu..lecehnye...

    mukdobe jr :i tak gune pun word tu tapi takde pun spam...i bernasib baik kot..hehehe

    kacang : itula!kdg2 word yg kelakar plak!hehehehe

  1. bLu3iShH.. said...:

    boley setting x nk gune ea?

  1. chenta said...:

    boleh sis...tau tak cmne nak setting?