Followers

Partner pilihan anda...

Friday, May 07, 2010
Saya nak tanya la, partner macamana yang anda semua pilih ye? Pe yang anda pandang pada partner anda? Partner macamana yang anda mahu dan buat anda selesa dengan dia??

Orang kata jangan pandang pada paras rupa.. Pandang pada hatinya. Tapi sebelum anda berkenalan dengan orang, mesti anda tengok muka dia dulu kan? So dari situ baru anda berkenalan dengan dia lebih lanjut. Kalau sesuai baru boleh jadi partner. So mesti pandang rupa dulu. Kan??

Tapi sepanjang saya berpartner dengan orang, saya tak tengok rupa paras dia secara real. Saya dah kenal lama dengan dia. Dah tau perangai dia, baru tengok rupa. Dan couple..

So now i just nak tahu cara anda pula...Tetiba je nak tau malam ni...

10 maklumbalas:

  1. koru said...:

    untuk koru..entahla..nak cari sumone yang senang nak cakap ngn koru..

    bila dah senang nak cakap,senang la nak kenal mengenali..betul x??

  1. Bintang D'hati said...:

    Aku ngan kakak ipar ko kenal tanpa tgk rupa dan xdgr suara...dah declare baru dgr suara masing2 n pastu set time utk jumpa..kami LDR...sebulan sekali jumpa,pnh hampir 3 bulan br jumpa. Bertahun kami cuma kenal tanpa wajah dan suara...tp makin kami kenal hati kami...alhamdulillah kami bahagia. Gado tu biasa la,tp xle selalu...berbulan2 sekali .

  1. chenta said...:

    koru : ye..yang senang kita nak ckp dan share mcm2..kan?

    bintang : owh..mcm tu rupenye bintang kenal kakak ipar..hehehe..jeles gak tgk bintang..bahagia je..org pun harap org akan dpt kebahagiaan org...

  1. mashi mas said...:

    as for me... i nak sum1 yg boleh accept pendirian i. i nak die terima segalanya ttg i sbb i tahu i blh terima segalanya ttg die... klu die mrh pun sbb die syg kt i, bkn maki2 i or kutuk2 family i..
    tpi... ssh kot nk jmpe org yg mcm tu... 1 dlm 1 juta~

  1. chenta said...:

    1 dlm 1 juta.maksudnya masih ada org yg begitukan? cuma nasib kita baik atau tidak untuk bertemu dgn org sebegitu.kan?

  1. yeah2~ nk mnyibuk jugak~ as for me. yes, sy pndang rupa. sbb itu lumrah manusia kot. nak xnak, n wlau kta nafikannya pon, still, kta akn nilai sum1 dr luarannya dlu.

    tp sy xdela memilih,..aslkn sdap mta memndang sudahlaa.hee

    kmudian sy akn knal dia btol2...

    slalunya., awek sy bknlah org yg sy aim dan ayt utk dijdikan awek.

    most of them adlah rkan2 cyber biasa yg slalu menemani tatkala buhsan aje,.

    so bla da brkwn, rsa ade keserasian, bru la move on into next stage. hee.

    n for me, sy ska awek yg sempoi. cool, n msok dgn jiwa sy. honestly sy xske awek gegurl~ heee.

    sy rimas n mls~ lalala. ok2, ckop ngepek, babai~

  1. chenta said...:

    wah!rasa macam dah lame atoi tak komen blog org..ke ni 1st time ek?hehehe

    terima kasih memberikan jawapan yang agak panjang juga..huhu
    so pada awek2 yg single, sila jangan dekati atoi sebab rasanya dia dh jumpe awek pilihan hatinya...so jauhi dia sebelum dia menggatal dan mengurat anda..hahahah!

  1. Chiko AzreeN said...:

    i tetiba nak joint gak !

    i , memang memilih setelah frust beberapa kali .. pilih yang tak encem pun wat pangai , so skang pilih yang encem ckit ... wahahaha

    ekcelli sis .... hati budi tu penting ... tak guna muka cantek , ayat power tapi pangai cam taik

    peace :P

  1. Chiko AzreeN said...:

    i tetiba nak joint gak !

    i , memang memilih setelah frust beberapa kali .. pilih yang tak encem pun wat pangai , so skang pilih yang encem ckit ... wahahaha

    ekcelli sis .... hati budi tu penting ... tak guna muka cantek , ayat power tapi pangai cam taik

    peace :P

  1. chenta said...:

    dan juga tak guna kalau muka ensem tp saiko mcm si "bapok" tu..huhuhu