Followers

Nasihat paling best saya dapat hari ni!

Wednesday, May 26, 2010
Thanks meow sebab bagi nasihat macam tu. Sangat menusuk ke kalbu! Nasihat tu untuk entry menci tu. Tapi dia bagi kat FB. Meow tu nickname kawan i ^_^

Ni nasihatnya :

"cuma i nasihatkan janganlah terlalu pandang buruk pada org lain. mungkin dalam diri orang tu ada 1001 sifat yg kita tak suka tapi hidup kita ni kan macam roda, we wouldn't know satu masa mungkin hanya orang tu je yg ada waktu kita susah. i always believe kalau dalam 10 keburukan tu mesti ada 10 kebaikan, Allah jadikan semua mende sepasang so it balance. cuma kita ni sebagai manusia kita susah nak nampak 10 yg baik2 bila kita dh nampak 10 yg buruk... kita mudah saja nampak 10 yg buruk walaupun kita sedar dia ada 10 yg baik2... :)"

4 maklumbalas:

  1. Hafiz Ismi said...:

    Penuh makna & maksud tersirat & tersurat tu~

  1. chenta said...:

    memang penuh makna pun..itu yg share kat blog ni

  1. cik panadol said...:

    indah kata2 tu...suke bacanye...

  1. chenta said...:

    memang indah...kwn i tu selalu bg nasihat yg berguna dan mendalam maksudnye