Followers

Nasihat + Meeting + Balik Johor!

Thursday, May 27, 2010
Yeayy!Panjang juga title i.Hehehehe

1st nak cerita pasal entry nasihat i semalam. Ada gak orang copy nasihat tu dan paste kat blog dia. I tak kisah pun sebab sharing is caring. Lagipun nasihat tu memang sangat berguna. Boleh digunakan dalam kehidupan seharian..Ni ada lagi nasihat sambungan entry semalam :

"when it comes to work... work is work whether u like him/her or not, u still have the responsibility towards your work... org yg professional dalam menangani urusan kerja adalah org yg tidak mencampur-adukkan soal kebencian dan tanggungjwb...
bila perlu bekerja dalam satu kumpulan, musuh pun boleh kamu jadikan rakan. tolak soal benci ke tepi. it baru professional... insyaallah jika kamu tahu tahu mana satu priority, kamu akan boleh pergi lebih jauh dan lebih tinggi :)"
"manusia sya, tak ada yg maksum... kalau dia mcm tu just dgr, lihat dan biarkan saja. u tak rugi apa pun. kalau perlu bekerja so bekerjalah... kalau tak perlu, hindarkanlah. kdg2 org mcm tu they need attention sebenarnya"
"jgn benci org, sekali benci satu titik hitam malaikat letak dlm hati. kalau dah byk nanti hati kita jadi hitam, keras... kita susah nk nampak mende2 baik dh, yg kita tau kita je betul..."

Disebabkan nasihat-nasihat di atas dan juga entry lepas, i telah dapat menghadiri meeting hari ini dengan jayanya sekali. Huyeaayy!Heheheheh

Meeting tadi agak penting juga la sebab membincangkan isu penting jabatan. Lagipun secara tiba-tiba i menjadi wanted bila ada salah seorang dari yang hadir meeting tu menyebut nama i dan nak tahu yang mana satu i. Mungkin pihak atasan tu ada bagitahu dia mengenai i kot. I banyak juga handle untuk projek tadi. Then tadi orang yang panggil nama i tu tetiba call i untuk tahu lokasi bilik server. Sedangkan i takde pun bagi no hp i kat dia. Macamana ye dia boleh tau? Jeng jeng jeng! ^_^

Banyak benda i kena follow up nanti. Itu pun lepas i balik kursus. Next week i akan berkursus di UKM Bangi untuk sistem yang i jaga ni. Ni sebelum pergi kursus, urusetia dah bagi homework. Kena kaji workflow. Siap dah dibahagikan group! So petang ni nak kena mengkaji la. Huuu

Petang ni juga i akan balik ke Johor. Yahooo!Dah lama k tak balik sana. Sejak i berkursus induksi selama 3minggu. Sabtu ni plak i ada reunion kecil-kecilan bersama-sama member-member sekolah menengah dulu masa form 1-3. Form 4-5 dah banyak berubah kawan sebab masa form 1-3 i blaja kelas arab dan form 4-5 kelas sains.Hehehehe. Nanti kalau rajin, i akan update la cerita pasal reunion tersebut ye.

Now nak sambung kerja nak mengkaji proses kerja ni sebelum g kursus..Huuu... Malasnya!

0 maklumbalas: