Followers

Accident

Tuesday, May 25, 2010
Bukan i yang exciden ye tapi i nak cerita accident yang berlaku depan mata i pagi tadi masa ondaway nak pergi kerja...

Ceritanya macam ni. Masa kat traffic light IPK Melaka tu, i dari IPK la, yang membukit tu. Kalau orang Melaka yang biasa jalan situ, paham la. Situ simpang empat yang besar juga. Masa tu ada polis traffic jaga. So lampu isyarat tu tak function pun. I memang kena berhenti la sebab depan i ada motor dan depan motor tu kereta. Kami berada di lorong kanan sebab lepas tu akan belok ke kanan. Tetiba ada kereta dari simpang kiri belok ke arah kami. Means dia dari jalan bukit beruang nak ke jalan IPK tu la. Tapi dia membelok dengan laju dan macam hilang kawalan dan merempuh motor di depan kereta i!

I macam perasan yang kereta tu ilang kawalan sebab kereta dia macam tak tentu arah. Tapi tak sangka la dia tak tekan break n rempuh je motor tu. Masa dia dah rempuh motor tu pun dia macam tak tekan break sebab motor tu terdorong ke belakang. Eh, terdorong? Ah, betulla ayat i tu kan. Hehehhee. Kalau kereta tu break, motor tu takkan teruk sangat. Ni sampai patah depan motor tu. Apa entah nama dia. I bukan tahu sangat bahasa barang-barang kenderaan ni. Huhuhu. Depan motor tu dah patah n tercampak ke belakang. Nasib baik i berhenti agak jauh dari motor tu sebab perasan kereta tu tak tentu arah. Takut gak kalau kereta tu rempuh i plak. Huuu

Motor tu macam teruk gak tapi yang bawak motor tu tak la jatuh. Tapi kaki dia sakit. Terdengkut-dengkut jalan. Dah la uncle india tua. Kesian. Tapi yang bawak kereta tu auntie cina tua gak. Huuuu...Mungkin pandangan dah tak berapa nak jelas kot. I nampak yang auntie tu minta maaf dengan uncle tu. Pastu dia tolong angkatkan motor. I bukan takmo tolong tapi i sendiri tak kuat nak angkat motor.. Heheheh. I memang lemah bab-bab motor ni. Bawak pun tak reti :P

Lepas tu polis traffic bagi jalan tapi ada plak kereta depan berhenti sebab tengok accident tu. Tak pasal-pasal kena hon dengan kereta belakang.I tak hon. I memang jarang nak hon orang. Huhhu. Selalu je kena marah dengan penumpang kereta i sebab diorang geram dengan kereta or kenderaan lain tapi i tak tekan hon pun. Hahahahahaha.

Tapi accident tu buat i terkejut gak la sebab berlaku depan mata kan. Housemate i sorang naik kereta dengan i. Dia pun macam terkejut gak. Huhuhu. Nasib baik tak kena kami. Alhamdulillah..

7 maklumbalas:

  1. Kazaztan Team said...:

    nyonyaa tua kebanyakan ye selalu mcm tu...pernah sekali terjaddi di depan mata juga, saya brd dbllkg apek motor...nyonya tu dr lrg kiri terus potng masuk kanan & hampir melanggar apek moto itu..uuuu...

  1. chenta said...:

    owh..itu hampir melanggar. ni memang dia dh langgar org..huuuu..seram betul!

  1. shajimy... said...:

    uishhhh sib xterputus dua ke badan org tu...klu x lagi haruuu...trauma truss...

  1. lion 'O said...:

    waaa....bila dah tua..kita dah x haibat mcm masa muda2...sume kelebihan akn jd kekurangan..
    huhu....

  1. chenta said...:

    shajimy : kalau terbelah dua, i rasa i tak g kerja trus...mmg trauma la!

    lion'O :apa yg haibatnye abi?hehehe

  1. saya xtau nape..tp sya benci cina punyer stail drive..kerek nak mam***..sori ayat tah pape sket..
    penah skali..ade apek tua nie..belok xbg signal..sek baek sempat brek..klo x..memang kompem apek 2 makan kasut sya..eeee!!!

  1. chenta said...:

    shuhada : sabar..sabar...