Followers

Sakit hati lagi!

Saturday, April 24, 2010
Pagi sakit hati, petang sakit hati..Haihh..Kerja menyakitkan hati je. Huhuhu..

Petang tadi tengah kalut-kalut siapkan laporan dan kerja-kerja yang banyak tu,tetiba ada la hamba allah yang asyik kerja mengacau i je! Suka call n mesej i, tapi i memang tak suka langsung nak membalas meseg or jawab call dari dia. I pindah rumah ni pun, dia antara faktornya. I tak suka dia nak menganggu hidup i lagi..

Disebabkan i tak suka nak melayan dia, last month (kalau tak silap i), dia ada mesej my sis. Tanya pasal i. Tapi nasib baik la my sis tak suka nak melayan. Then tadi dia ada meseg n call i lagi. I buat biasa je la macam selalu. Pastu tetiba my mum call. My mum kata hamba allah tu ada mesej dengan my mum! Dia tanya my mum sihat ke tak. Pastu dia kata dah lama tak jumpa my mum. Mum i cakap la kalau i balik Johor, ikut je la sekali. Boleh jumpa my mum lagi. Then dia mula la buka cerita. Dia bagitahu my mum yang i dah lama tak mesej dia, dia call pun tak angkat. Ajak jumpa pun taknak. Sekarang dah pindah rumah plak. Then dia tanya my mum, i masih kerja tempat lama lagi ke tak. So bila dia dah tanya macam-macam, my mum jadi pelik la kan. So my mum terus call i. Mum tanya i gaduh dengan dia ke. Nape dah lama tak jumpa dia. Dia kan banyak tolong i dulu. So jangan la gaduh-gaduh. Mum bebel-bebel kat i. I bengang tau bila mum macam tu. Mum tak tahu pun masalah i dengan dia sebenarnya. Takkan i nak cakap dengan mum i memang gaduh dengan dia n kitorang dah putus.Takkan nak cakap macam tu. Confirm mati i mum kerjakan. So i just bagi alasan yang i bz sangat-sangat. Dengan kursus lagi, kerja office. I pun join sukan.Takde masa nak jumpa dia. Nak mesej pun tak sempat. Then mum cakap takpela kalau tak boleh jumpa, tapi mesej la dia. Kesian dia.. Aduhai mum i ni!EE..geram i dengan hamba allah tu tau. Suka hati je nak mesej mum i. Kang kalau terbongkar rahsia, i juga yang susah tau. MEnci!!!

Tapi nasib baik mum tak bagitahu dia mana i tinggal. Kalau tak, erm..kena pindah rumah lagi la nampaknya. Tapi serius la. Mum i memang pelik bila i cakap dengan mum, janga bagitahu dia i duduk mana.So kat situ dah nampak sangat i macam ada pape dengan dia dulu..Bengong la dia tu. Memang kena sumpah seranah je dengan i hari ni. Free je i dapat dosa!

I rasa dia gunakan my mum supaya i takut n i akan mesej dia. Sorry sikit la. Biar dia buat macamana pun, i tetap takkan contact dia lagi. Menyampah gila dengan orang macam tu!

P/S: Hari ni asyik marah je.Bertambah la kedutan di muka dan menjadi cepat tua. Tak suka!

4 maklumbalas:

  1. shajimy... said...:

    bangang glerrr dak tu ek....
    saikoooo....org dah xnak terhegeh2.. bodoooo....i plak yg sket ti...

  1. chenta said...:

    u tau kan budak mane?
    memang bodo tau tak..nampak sgt gila talak! i lagi la skt ati..melampau tau dia

  1. shajimy... said...:

    len x jgn kc no hp ur parent kat cple2 u... sbb bila clash mula lar nk gila talak cmtu... jgn dia citer bukan2 sudah kat ur mom..ayakkk matey lar nnti...

  1. chenta said...:

    jimy : u tak igt ke..time dia dgn i kan dia je byk pgng hp i, wallet i..dia memang suka menyibuk hal peribadi i tau!so maybe time dia pegang hp i tu, dia amek no my mum la...memang tak suka la..kalau dia bgth my mum mcm2, i pun blh bgth mum dia mcm2..kes dia isap okok, masuk club semua..psl i dgn dia, dgn perempuan lain..tp i sbr lg tau